bruiloft in een tent

Wat de een super belangrijk vind op een bruiloft is voor de andere enorm onbelangrijk. Ze vragen zich dan bijvoorbeeld af; is catering buiten het terrein echt zo belangrijk? Een bruiloft organiseren is fantastisch en je kan hierdoor een super leuke dag beleven, zolang je het maar goed voorbereid met de juiste elementen. Om deze reden schrijf ik deze blog om dit in de toekomst makkelijker te maken wanneer je een bruiloft gaat organiseren. 

Plan van aanpak

Het is voor sommigen heel erg logisch om hier als eerste over na te denken, maar het gaat om een plan van aanpak. Pak de organisatie van het bruiloft vanaf het begin goed aan want dan heb je de helft al gewonnen. Wanneer je de plan van aanpak opstelt in de vorm van een checklist kun je precies bijhouden wat je nog moet doen en eventueel aanpassingen doen die niet meer nodig zijn bij het bruiloft. Je kunt tegenwoordig een online checklist opstellen die je kunt delen met je partners. Zo is iedereen op de hoogte wat er nog wel en niet meer moet gebeuren. 

Het is ook erg belangrijk om hier op tijd mee te beginnen. Hoe groter de bruiloft hoe eerder je hiermee moet beginnen. Er zijn altijd een paar tegenslagen die achteraf veel tijd gaan kosten, en wanneer je hier niet op tijd mee bent begonnen kun je daar achteraf veel spijt van krijgen als het achteraf niet meer geregeld kon worden. 

Locatie

Onthoud dit goed; locatie is key. Met deze gedachte kan je de volgende keer een evenement plannen. Je begint door te kijken naar het publiek en waar deze vandaan moet komen. Wanneer je alleen bezoekers krijgt uit Amsterdam is het namelijk niet handig om in Rotterdam te houden.

Daarnaast is het belangrijk om voor een plek te kiezen waar je niet de hele dag in de volle zon staat. Wanneer dit wel het geval is kun je kiezen voor tentenverhuur. Zo sta je uit de zon en het is tegenwoordig zelfs mogelijk dat Rinico airco’s ophangt, zodat het ook de juiste temperatuur binnen is. 

Doelstelling

Bij het vaststellen wat het doel is van de bruiloft is het belangrijk wat je wilt bereiken. Dit lijkt vooraf misschien een onlogische vraag, maar dat is niet zo. Wanneer je antwoord hebt op deze vraag wordt het samenvoegen van alle elementen op een evenement een stuk makkelijker. Een doelstelling kan zijn; vieren bij het behalen van iets, nieuwe klanten bereiken, meer naamsbekendheid en ga zo maar door. Door al deze aspecten in beeld te brengen kun je ook nagaan of je doelen haalbaar zijn. 

Catering

Catering is misschien wel een van de belangrijkste punten op een evenement. Goed eten en drinken is namelijk erg belangrijk, het bepaalt ook voor een groot gedeelte de sfeer. De catering kan in budget veel verschillen en hier kun je dus een hoop in schuiven wanneer je ergens te kort komt. Bij catering is natuurlijk de uitstraling wel belangrijk. Het moet natuurlijk ook lekker zijn, maar voordat ze het proeven moeten ze het ook mooi en lekker eruit zien. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here