aankleding trouwlocatie

Naast het bruidsboeket, de auto en de corsages voor de gasten, heb je natuurlijk ook nog de locaties. Denk aan het stadhuis, de kerk en de feestlocatie. Als jullie een wat breder budget hebben is het natuurlijk prachtig om ook deze, geheel in stijl, met bloemen aan te laten kleden. Laat je door dit artikel inspireren!

De mogelijkheden zijn eindeloos, van het gangpad in de kerk, tot de dinertafel in het restaurant en de trappen van het stadhuis. Overleg met je bloemist en neem als het mogelijk is foto’s van de locaties mee, zodat de bloemist een plan kan maken voor het bruidswerk.

Vóór je de bloemist inschakelt, is het wel verstandig te informeren bij het stadhuis en de kerk wat mogelijk is, dit kan per locatie verschillen. Vaak staat er in de trouwzaal van het stadhuis namelijk standaard een mooi bloemstuk. De mogelijkheden voor een meer persoonlijke decoratie zullen dan misschien beperkter zijn.

Als je in de kerk trouwt, kun je als bruidswerk bijvoorbeeld denken aan bloemstukken aan de voet van en naast het altaar, aan een bloemstuk met een Maria-kaars, maar ook aan bloemstukken aan de pilaren of aan de zijkant van de kerkbanken. Vaak zorgen kerken voor de bloemstukken bij het altaar, maar moet je voor extra versieringen betalen. Check dit bij de kerk van jullie keuze.

Ook sommige feestlocaties nemen de aankleding van de ruimtes zelf voor hun rekening. Check ook dit van tevoren en maak indien mogelijk je wensen kenbaar. Lees over dit onderwerp ook de pagina decoratie en aankleding.

Tip: Behalve bloemdecoraties kun je ook denken aan andere decorstukken. Bijvoorbeeld harten van diverse materialen, grote strikken van tule of organza of lampionnetjes. Zorg wel voor eenheid.

Tip: Krap budget? Een tafelarrangement van bloemen hoeft niet groot te zijn voor een groots effect. Een glazen accubakje met gekleurd draad in het glas en 4 of 5 gekleurde bloemetjes geeft lekker veel kleur en hoeft niet meer dan €7,50 te kosten.

Tip: Een autobloemstuk wordt meestal gemaakt op een houder met een grote zuignap, deze kan eenmaal aangekomen op de feestlocatie, worden losgemaakt en dienen als tafelarrangement, of decoratie op de cadeautafel. Een mooie besparingstip!

Tip: Trouwen jullie buiten? Denk dan eens aan een boog met bloemen waar jullie tijdens de ceremonie onder staan. Een sprookjesachtig gezicht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here