Bruidsmake-up

Met de juiste bruidsmake-up wordt je natuurlijke schoonheid benadrukt zonder overdreven opgemaakt te lijken. En op je huwelijksdag wil je er natuurlijk op je allerschoonst uitzien! Een goede make-up is daarom erg belangrijk. Lees alles over bruidsmake-up in dit artikel.

Wie verzorgt de bruidsmake-up?

Het aanbrengen van bruidsmake-up vereist een speciale techniek omdat de make-up de hele dag moet blijven zitten. Kies daarom voor het aanbrengen van je make-up voor iemand met ervaring in bruidsmake-up. Een visagist is de meest voor de hand liggende keus, omdat deze uitsluitend gespecialiseerd is in make-up. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een schoonheidsspecialiste of in sommige gevallen de kapper inschakelen. Vraag eens rond in je omgeving wie er goede ervaringen heeft met een bepaalde visagist en bezoek websites.

Wanneer je een visagist hebt gevonden die je aanspreekt, maak dan vrijblijvend een afspraak om je wensen door te spreken en om voorbeeldfoto’s te bekijken. Ben je daarna nog steeds enthousiast, laat dan een proefmake-up uitvoeren.

Durf je het aanbrengen van de bruidsmake-up niet aan een ander toe te vertrouwen, dan kun je het natuurlijk ook altijd zelf doen. Besteed er dan wel wat meer aandacht aan dan normaal en werk met kwalitatief goede producten die lang blijven zitten.

Tip: Een aantal kappers verzorgt ook bruidsmake-up en een aantal visagisten verzorgt ook bruidskapsels. Vind je het fijn 2-in-1 te hebben? Ga dan op zoek naar iemand die beiden kan of boek een bruidsarrangement!

Tip: Volg een workshop visagie! Zo weet je hoe je jezelf het mooist op kan maken en kun je eventueel je eigen bruidsmake-up verzorgen. Misschien een leuk uitje met vriendinnen?

Proefmake-up

Als je een goede visagist gevonden hebt, is het tijd voor de proefmake-up. Een goed moment hiervoor is een week of 6 voor de bruiloft, maar eerder of later kan natuurlijk ook.

En hoewel bruidsmake-up over het algemeen vrij ‘natural’ is, klinkt het maken een proefmake-up makkelijker dan het is. Vergeet niet dat iedereen anders is met een ander uiterlijk, andere make-up gewoontes en een andere stijl. Ook het seizoen kan van invloed zijn op de make-upkleuren.

Spreek je wensen uit wat betreft kleuren en accenten, maar luister ook naar het advies van de visagist. Je zult het niet geloven, maar hij of zij heeft er namelijk verstand van! Neem een foto of een stukje stof van je jurk mee, zodat de visagist hier rekening mee kan houden bij het kiezen van de kleuren.

De visagist zal veel aandacht besteden aan de foundation, de juiste kleur is namelijk essentieel. Daarnaast zal de visagist ruim de tijd nemen voor het experimenteren met kleuren en vormen. In goed overleg bepalen jullie welke onderdelen extra geaccentueerd gaan worden. Uitgangspunt hierbij is dat je óf je mond óf je ogen accentueert. Nooit beiden.

Pas wanneer jullie allebei tevreden zijn, zal de visagist vaak een foto maken van de definitieve bruidsmake-up, zodat deze gebruikt kan worden als voorbeeld op de grote dag.

Het belangrijkste wat we je bij het bepalen van de bruidsmake-up mee kunnen geven is: blijf jezelf! Je mag best wat meer make-up dragen dan normaal, maar je wilt niet dat je aanstaande je op de grote dag niet meer herkent. De bruidsmake-up moet niet teveel opvallen, maar juist zorgen voor een mooie overgang tussen de bruidsjurk en het bruidskapsel.

Tip: Je foundation mag niet te donker zijn maar ook zeker niet te licht. De kans is groot dat je dan meer weg van hebt Casper het Spookje dan van een glamoureuze bruid.

Tip: Neem je tussen het moment van de proefmake-up en de grote dag nog een zonnebankkuurtje? Hou er dan rekening mee dat je teint een paar tinten donkerder kan zijn. Dit vraagt wellicht ook om een andere kleur foundation.

Style je familie!

Veel visagisten bieden ook de mogelijkheid om naast jouw bruidsmake-up, de make-up van bijvoorbeeld je zussen en moeder te verzorgen. Informeer hiernaar, mocht daar interesse voor zijn. Uiteraard moet je dan op de dag zelf meer tijd inplannen voor de visagist en rekening houden met hogere kosten.

Op de dag zelf

En daar is dan de grote dag. Het is zover! Misschien heb je slecht geslapen, maar daar weet de visagist met zijn anti-wallentrucs wel raad mee. De besproken bruidsmake-up wordt bij je thuis aangebracht. Trek voor de make-up ongeveer een uur uit. Nadat je haar ook gedaan is, kan je jurk aantrokken worden. Meestal komt daarna de fotograaf en worden de eerste foto’s gemaakt. De make-up wordt dan voor een laatste keer gecontroleerd en you’re ready to go!

Gedurende de dag zul je de bruidsmake-up verschillende keren bij willen werken. Zorg daarom dat je de belangrijkste spullen bij je draagt. Hierover lees je meer in het artikel De EHBH-Kit.

Vaak zie je ook dat de visagist ’s avonds voor het feest begint, de bruidsmake-up verfrist. In de visagie heet dit een ’touch-up’, die meestal voor een kleine meerprijs bij te boeken is. Je kunt natuurlijk ook iedereen verrassen door ’s avonds met een compleet andere glamourlook op het feest te verschijnen!

Tip: Het is verstandig om je bruidsmake-up bij natuurlijk licht aan te (laten) brengen, zodat je goed kunt zien hoe het er buiten uitziet. De bruiloft vindt tenslotte voor een groot deel overdag plaats.

Tip: De jurk trek je pas aan nadat je bent opgemaakt. Bescherm je gezicht met een satijnen lap wanneer je de jurk over je hoofd aan moet trekken. Op deze manier komen er geen vlekken op de jurk en blijft de bruidsmake-up ook goed zitten. Het gladde satijn zal de make-up namelijk niet opnemen.

Tip: Mocht je toch een make-up vlek op je jurk krijgen, dep de vlek dan met pure alcohol. Niet wrijven, want dan maak je de vlek alleen maar erger.

Tip: Trouw je buiten in de zomer, of misschien in het buitenland? Doe een hoge factor zonnebrand op. Dit voorkomt dat je aan het einde van de dag een rood gezicht krijgt. Gebruik wel speciale zonnebrand voor het gezicht, anders kan je huid misschien vettig lijken.

Tip: Gebruik een bronzingpowder om je nek te poederen zodat je gezicht qua kleur niet te veel afwijkt van je nek. Kijk wel uit dat je geen vlekken maakt op je jurk!

Kosten bruidsmake-up

Net zoals de tarieven van kappers verschillen, kunnen ook de tarieven van visagisten erg verschillen. Maar om je een richtlijn te geven, voor een bedrag tussen de €100 en €200 moet je een heel eind kunnen komen. Dit is uiteraard inclusief proefmake-up. Wil je voor het feest nog een touch-up, reken dan op nog zo’n €50 extra.

Wellicht heb je een vriendin of familielid dat veel met visagie bezig is? Dat kan natuurlijk ook. Maak dan wel goede afspraken, want de ervaring leert dat het lastig is om aan te geven aan een bekende wanneer je niet tevreden bent. Maar als jullie op één lijn zitten hoeft dit natuurlijk helemaal geen probleem te zijn. In dat geval heb je een goedkoop alternatief voor een professionele visagist en het handige is dat deze persoon de hele dag aanwezig is om je bruidsmake-up eventueel bij te werken.

Ter inspiratie: foto’s van mogelijke bruidsmake-up.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here