weddingplanner

Het inhuren van een weddingplanner of professionele ceremoniemeester is nog een relatief nieuw verschijnsel in Nederland. In Amerika is dit een welgekend fenomeen, geen bruid kan meer zonder een goede weddingplanner.

Uit recent onderzoek is gebleken dat 8% van de Nederlanders tegenwoordig gebruikt maakt van de diensten van een weddingplanner. Dat wil zeggen dat van de ongeveer 73.000 huwelijken die er jaarlijks gesloten worden er 5840 worden georganiseerd met hulp van een weddingplanner.

Wat doet een weddingplanner?

Onder het woord weddingplannen verstaan we alle voorkomende werkzaamheden betreffende het plannen, voorbereiden en afronden van een verloving, trouw- of jubileumdag. Dit is dus ook meteen wat een weddingplanner doet. Hij of zij zorgt ervoor dat de bruidslijsten worden bijgehouden, onderhoudt de contacten met leveranciers, het bruidspaar en de genodigden, organiseert en coördineert de bruiloft en treed op als ceremoniemeester tijdens de huwelijksdag.

BWPN

Voor weddingplanners in Nederland en Belgiė bestaat er de Beroepsorganisatie Weddingplanners Nederland (BWPN). Zij bieden opleidingen voor weddingplanners aan en zien toe op een correcte uitvoering van het vak “weddingplanner”.

Weddingplanners die lid zijn van de BWPN moeten zich aan de volgende gedragscodes houden:

  • Ze werken volgens de hoogste normen van professionaliteit, integriteit, vertrouwelijkheid en gedrag;
  • Ze zijn eerlijk en betrouwbaar in hun contacten met cliėnten, leveranciers, collega’s en het publiek/genodigden;
  • Ze respecteren de gebruiken en voorwaarden van de leveranciers, klanten, genodigden en collega’s.

Op de website van de BWPN vind je alle weddingplanners in Nederland die zich aan deze gedragscodes houden. Als je één van deze weddingplanners kiest ben je zeker van een goede kwaliteit, heb je geen last van stress en je weet zeker dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Kijk voor goede weddingplanners in onze bedrijvengids en selecteer je eigen regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here