budget huwelijksreis

Je kunt een huwelijksreis zo luxe of exclusief maken als je zelf wilt, maar het moet natuurlijk wel binnen jullie budget passen. Hoe groot jullie budget is, is niet alleen afhankelijk van jullie portemonnee, maar ook van hoe belangrijk jullie de huwelijksreis vinden.

Er zijn bijvoorbeeld stellen die kiezen voor een kleinere bruiloft zodat ze helemaal los kunnen gaan met de huwelijksreis, terwijl andere stellen juist meer waarde hechten aan de dag zelf en daarom kiezen voor een goedkopere huwelijksreis. Afstemming is het sleutelwoord in deze afweging, wat vindt je partner belangrijk? Zitten jullie op één lijn? En zo nee, wat wordt het compromis?

Wanneer bekend is welk budget jullie uit willen trekken voor de huwelijksreis, kan het uitzoeken en de daarmee samenhangende voorpret beginnen. En hoewel je huwelijksreis best wat mag kosten, is het nooit verkeerd om te besparen waar mogelijk. Hieronder een paar tips:

  • Boek ruim van tevoren, je hebt dan nog ruime keuze en krijgt ook vaak vroegboekkorting
  • Ga in het laagseizoen op huwelijksreis, dit scheelt aanzienlijk in de kosten. (Je hoeft natuurlijk ook niet direct na je huwelijk op reis te gaan)
  • Kies een all-inclusive reis, je weet dan van tevoren precies wat je kwijt bent
  • Kies voor een bestemming dichtbij huis, het vliegticket maakt een verre reis vaak duur en dichterbij huis zijn ook genoeg leuke en romantische bestemmingen te vinden.
  • Boek alleen het ticket en de eerste paar nachten hotel, wanneer je eenmaal op je (tropische) bestemming bent, kun je vaak ter plaatse veel goedkoper mooie accommodaties boeken. Denk bijvoorbeeld aan een leuk vakantiehuisje in Toscane.

Tip: Maak overal waar jullie komen tijdens de huwelijksreis kenbaar dat jullie op huwelijksreis zijn. Er wordt dan altijd wel iets extra’s of speciaals gedaan, waardoor jullie je nog meer in de watten gelegd voelen zonder dat het extra hoeft te kosten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here