trouwtrends 2019

Hier lees je de top 10 trouwtrends. Een vintage bruiloft is nog steeds erg hot, grote bruidstaarten zijn uit en felle kleuren in. Nieuwsgierig naar alle nieuwe trends? Lees het allemaal in dit artikel. Lees hier de reviews en ervaringen van bruiloft-feestwinkel.nl.

Vintage

Vintage; een trend die nog steeds populair is en die we ook in 2013 weer regelmatig gaan zien. Tot nog toe lieten bruidsparen zich voornamelijk inspireren door de jaren ’50, ’60 of ’70, maar nu lijkt dat toch te verschuiven naar de jaren ’20, ’30 of ’40.
Zoek je nog meer inspiratie voor je vintage bruiloft? Neem dan zeker een kijkje in onze special Themabruiloft: de vintage bruiloft.

Patroontjes

Dit jaar lijkt ook het jaar te zijn van de patroontjes. Subtiel in de trouwdag verwerkt of juist uitgesproken aanwezig, het kan en mag allemaal. Je kunt overal terug laten komen; op de trouwkaarten, je trouwjurk of de decoratie.

Locaties met een betekenis

Steeds vaker kiezen bruidsparen bewuster de locatie. Niet omdat het een mooie of romantische locatie is, maar omdat het iets voor hen betekent. Denk dan aan de plek waar je elkaar hebt ontmoet, waar jullie eerste date was of om een andere reden voor jullie erg bijzonder is. Steeds meer gemeentes bieden de mogelijkheid om op unieke plekken te trouwen, maar informeer wel altijd even van te voren, ook naar de extra kosten.

Felle kleuren

In 2019 zijn felle kleuren op je bruiloft ook helemaal hot! Kleine accenten in de decoratie of leuke accessoires mogen gerust wat meer opvallen en zien we daarom vaak in felle kleuren. En als je het aandurft, dan mag jouw trouwjurk ook best een felle kleur hebben.

#voorjulliebruiloft

Social media is bijna niet meer weg te denken op een trouwdag. Hier spelen dan ook meer en meer bruidsparen op in. Maak een eigen hashtag aan voor jullie bruiloft en laat alle tweets en foto’s met die hashtag op een groot scherm zien. Daarnaast kunnen ook jullie dierbaren, die helaas niet aanwezig kunnen zijn op jullie dag, met die hashtag toch ‘live’ meegenieten.

Kleine cakejes

Geen grote bruidstaarten meer, maar een tafel voor kleine cakejes. Het ziet er leuk uit en is ook erg handig als jullie geen keus kunnen maken over de smaak, want nu kun je zoveel smaken nemen als je wilt.

DIY

Een trend die niet echt weg geweest is, maar lijkt dit jaar wel weer erg populair te worden; Do It Yourself. Ook al ben je niet zo creatief, er is altijd wel iets te bedenken om zelf iets leuks te creƫren voor je trouwdag. Lees voor meer inspiratie zeker onze special do it yourself (DIY).

Trouwen buiten het seizoen

Het lijkt erop dat steeds meer bruidsparen het aandurven en niet meer alleen in de zomermaanden gaan trouwen. En waarom ook niet? Trouwen in de herfst- of winter kan ook erg goed. Stel je voor; jullie bruiloft met een decor vol prachtige herfstkleuren of in een mooi winterlandschap…

Vermaak

Veel bruidsparen willen niet alleen een bijzondere dag, die alleen om hun draait, maar het moet ook een leuke dag zijn voor de gasten. Ze willen dat de gasten vermaakt worden. Dat kan in de vorm van een entertainer, maar ook photobooths doen het wat dat betreft erg goed. Daar heb je meteen dan ook een tastbare herinnering van.

Weg met de tradities!

Niet trouwen volgens de tradities, maar gewoon zoals jullie zelf willen. Geen zin in de receptie en het diner en wil je liever meteen de dansvloer op? Tegenwoordig hoef je je niet meer aan alle tradities vast te houden, als je dit niet wilt. Geef elkaar bijvoorbeeld ’s avonds het jawoord en open daarmee het feest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here