witte duiven trouwen

Het is een mooi gezicht. Bij het verlaten van de kerk of gemeentehuis laten jullie symbolisch twee bruidsduiven vrij. Maar waar staan deze witte bruidsduiven eigenlijk symbool voor? En praktisch: hoe kom je er aan? In dit artikel lees je het.

Symboliek

De duif staat symbool voor vrede, zuiverheid en geluk, dit komt waarschijnlijk door zijn zachte karakter.

Al in de bijbel wordt de duif als symbool gebruikt. Zo was het de duif die in het verhaal van de ark van Noach de boodschap kwam brengen dat er land in de omgeving was. Hij wordt er door Noach op uitgestuurd om de omgeving te verkennen en vliegt terug met een olijftakje in zijn snavel, een teken van hoop en een nieuw begin.

Duiven verwijzen ook naar de ware liefde

Duivenparen broeden namelijk gezamenlijk de eieren uit. Bovendien blijven duiven als koppel bij elkaar. In de Romeinse oudheid was ‘duifje’ al een koosnaam voor een geliefde en een bijnaam voor veel vrouwen.

Het laten uitvliegen van een koppel witte bruidsduiven, of meerdere trouwduiven is dan ook een mooie symbolische afsluiting na de huwelijksvoltrekking op het stadhuis of in de kerk. Het staat voor eeuwige trouw en elkaar vrijheid geven. Zowel de bruid als de bruidegom krijgen ieder een witte bruidsduif in de hand aangeboden. Na het loslaten zullen deze duiven, trouw aan elkaar, samen als koppel in één richting wegvliegen.

Verhuur

De verhuur van sierduiven gebeurt veelal door speciale duivenverhuurders. Deze bieden vaak ook de mogelijkheid om de bruidsduiven vanuit een mand los te laten. Deze duifjes zijn speciaal getraind om na het loslaten de weg terug naar het duivenhok te vinden. Het loslaten van de geluksduiven is daarom niet aan een locatie gebonden.

Tip: In heel Nederland vind je bedrijven waar je bruidsduiven kunt huren. Het is raadzaam om een bedrijf in je directe omgeving te kiezen, omdat je veelal een kilometervergoeding betaalt voor het brengen van de duiven.

Ter inspiratie: foto’s van bruidsduiven op bruiloften.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here