bruidsjurk passen

Wanneer je jouw perfecte bruidsjurk gevonden en besteld hebt, moet de jurk vaak nog vermaakt worden. Al je maten worden opgemeten en zodra de jurk binnen is, wordt deze aangepast aan jouw figuur. Een paar weken voor de bruiloft ga je de jurk nogmaals passen, zodat de laatste puntjes op de i kunnen worden gezet. In dit artikel vind je handige tips over het passen en vermaken van de bruidsjurk.

Mag het een onsje meer of minder zijn?!

Het is heel goed mogelijk dat je in de aanloop naar het huwelijk wat kilo’s kwijtraakt door bijvoorbeeld stress of lijnen, maar je kunt natuurlijk ook wat aankomen. Het zou jammer zijn als je jurk daardoor nét iets te wijd of nét iets te strak zit. Gespecialiseerde bruidsmodezaken houden rekeningen met dit soort kleine fluctuaties in gewicht of postuur en kunnen op het laatste moment nog kleine aanpassingen verrichten.

Wacht niet tot de allerlaatste moment, wij raden je aan om je bruidsjurk een week of 4 voor de bruiloft voor de laatste keer te passen, zodat de coupeuses nog ruimschoots de tijd hebben.

Tip: Laat de bruidsjurk niet te strak maken, je moet er nog wel in kunnen bewegen. Bedenk of je er mee in een auto kunt stappen.

Tip: Laat de bruidsjurk ook niet te kort maken, een lange jurk hoort 5 cm boven de grond te hangen en dat is met je trouwschoenen aan.

Tip: Ga jezelf niet op het laatste moment uithongeren en stel jezelf geen onrealistische doelen om maar op je allerslankst in je bruidsjurk te passen. Als je wilt afvallen, doe het dan verantwoord en begin hier al maanden van tevoren mee. Lees hierover ook afslanken op de pagina bruidsmake-up en beauty.

Tip: Houd je rond je menstruatie meer vocht vast dan anders? Pas je bruidsjurk dan ongeveer 4 weken van tevoren. Wanneer je een regelmatige cyclus van 4 weken hebt, zit je dan namelijk precies op hetzelfde punt als op je bruiloft!

Bruidslingerie & bruidsschoenen

Zorg er voor dat je bij de laatste keer passen een goed beeld van het uiteindelijke totaalplaatje krijgt. Draag daarom je bruidslingerie en je bruidsschoenen tijdens het passen. De jurk kan dan perfect op de pasvorm van de lingerie en de hoogte van de hakken worden afgestemd. Vergeet daarom niet de lingerie en bruidsschoenen mee te nemen naar de bruidsmodezaak wanneer je voor de laatste keer gaat passen.

Heb je de bruidslingerie en bruidsschoenen in dezelfde zaak gekocht als je bruidsjurk? Dan is het helemaal makkelijk en heb je alles lekker bij de hand.

Zwanger

Als je zwanger bent, verandert je lichaam voortdurend. Vanzelfsprekend groeit je buik, maar ook andere lichaamsdelen kunnen dikker of juist dunner worden of van vorm veranderen. De bruidsjurk die je een aantal maanden daarvoor hebt uitgezocht, zal daarom zeker nog vermaakt moeten worden. Het is zaak hier zo lang mogelijk mee te wachten, zodat je zeker weet dat de jurk perfect zit op je trouwdag.

Stel het voor de laatste keer passen van de bruidsjurk daarom bij voorkeur uit tot een week van tevoren. De jurk kan dan nog voor je op maar gemaakt worden. Vraag de gespecialiseerde bruidsmodezaak om specifiek advies.

Geniet!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het uitzoeken van en bezig zijn met de bruidsjurk zijn voor de aanstaande bruid absoluut de leukste huwelijksvoorbereidingen.

Waarschijnlijk droomde je als klein meisje al van een mooie prinsessenjurk met alles erop en eraan en nu is het dan echt zo ver!

Sta daarom echt even stil bij deze heuglijke gebeurtenis en neem je (schoon)moeder, zus(sen) of beste vriendin(nen) mee wanneer je voor de laatste keer je jurk gaat passen. Deel je geluk en geniet samen van dit moment!

Tip: Vooral voor je moeder is het laatste keer passen van de bruidsjurk vaak een emotioneel moment. Ze ziet ‘haar kleine meisje’ in die mooie jurk aan de vooravond van ‘haar nieuwe leven’. Ze kan zich het moment dat je nog geboren werd nog zo goed herinneren, waarschijnlijk de mooiste dag van haar leven, en nu ga je trouwen! Waar is de tijd gebleven… Je zal haar daarom een groot plezier doen door haar mee te vragen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here