trouwpak kiezen

Je gaat trouwen en dat doe je natuurlijk in een prachtig pak. Maar wat nu als je normaal gesproken nooit pakken draagt en er totaal geen verstand van hebt? Wat kan wel en wat kan niet? Wat zijn absolute no-go’s? Kun je wel wat hulp gebruiken? Laat ons je een handje helpen!

Welke kleur pak?

Welke kleur pak je kiest kun je natuurlijk laten afhangen van het seizoen. In de herfst is een roestbruin pak supergaaf en in de zomer een wit linnen pak. Maar forget that; kies vooral wat je zelf tof vindt. Een hip printje? Kan! Een felle groene kleur? Kan! Als je maar zorgt dat het pak past bij je haarkleur, huidskleur en smaak. En zorg dat het pak lekker zit voor tijdens de openingsdans!

Welke nette sokken draag je onder een pak?

Onder een net pak horen nette sokken. En nette sokken hoeven heus niet altijd saai en neutraal te zijn. Je kan ook gewoon nette sokken met een printje of een patroontje dragen onder je pak. Zeker in combinatie met sneakers, wat anno 2020 gewoon kan onder een pak, staan vrolijke sokken superhip! Lees op Bamigo.com alles over welke sokken je draagt onder een pak.

Welke kleur das?

Ook hier geldt: kies vooral wat je zelf mooi vind. Wil je het subtiel? Kies je das dan in een kleur die complementair of gelijk is aan de kleur van je pak. Ben je wel een extravert, extravagant type? Laat de das dan lekker afsteken. Of kies voor een vlinderdas, ook leuk!

En welke schoenen dan?

Laat ook de keuze voor je schoenen vooral afhangen van wat je mooi vindt. Nette bruine schoenen? Altijd goed. Witte sneakers? Alleen als je pak dat toelaat en wanneer de pijpen smal toelopen.

Let op je figuur!

Een laatste maar erg belangrijke tip: stem het pak dat je draagt goed af op je figuur. Want alleen dan zie je er uit om door een ringetje te halen. Ben je Lang en slank? Ga voor een pak met schoudervulling en laat de taille innemen. Ben je breed en gespierd? Een smoking zal jou mooi staan. Zorg dat het jasje lang genoeg is zodat niet lijkt alsof je net zo breed lijkt als lang. Ben je klein en slank? Zorg dat je broek niet te lang is en net boven je schoenen stopt. Ben je klein en gespierd? Laat schoudervulling dan achterwege en zorg voor een jasje waarvan de knoop wat lager zit; hierdoor lijk je wat langer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here