Wanneer je gaat trouwen beleef je een zeer bijzondere dag. Een dag waarop alles uit de kast mag worden getrokken om dit de mooiste dag van jullie leven te laten zijn. Daar hoort van alles bij. Ook sieraden. Zelfs als je normaal gesproken niet zoveel sieraden draagt, ga je hier in aanloop naar je huwelijk waarschijnlijk wel op letten. Hoe weet je nu zeker of je de juiste sieraden kiest? Houd rekening met deze tips.

Blijf bij de sieraden die je mooi vindt

Je kunt sieraden voor je bruiloft aanschaffen heel ingewikkeld maken. Maar waarom zou je? Hou gewoon vast aan wat je mooi vindt. Natuurlijk mogen sieraden voor je trouwerij net even wat anders zijn dan normaal. Het is tenslotte een bijzondere dag en daar horen ook bijzondere accessoires bij. Maar je hoeft het niet radicaal anders te doen. Wat jij mooi vindt is altijd de goede keuze. Dus houd je van eenvoudig, dan ben je echt niet verplicht om voor de sieraden voor je huwelijk ineens iets heel anders te doen. Weet je niet precies wat je zoekt? Doe dan inspiratie op. Op platforms als Instagram en Pinterest kun je zoveel mooie voorbeelden vinden.

Aparte aandacht voor de ringen

De ring verdient natuurlijk extra aandacht. Dit is en blijft voor de meeste mensen het sieraad voor de trouwerij. Deze heeft ook een sterke symbolische waarde en is tijdens het trouwen duidelijk zichtbaar. Een extra uitdaging is dat jullie waarschijnlijk allebei voor een ring gaan. Veel mensen vinden het mooi als dit dezelfde ring is, of een ring in dezelfde stijl. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Zitten jij en je partner niet op een lijn, bedenk dan dat het niet hetzelfde hoeft.

Wat doe je na de bruiloft?

In het verlengde van de vorige alinea: wat zijn je plannen met de sieraden na de bruiloft? Dit kan van grote invloed zijn op de sieraden die je kiest. Wil je bijvoorbeeld de sieraden na je trouwerij ook blijven dragen, dan is het misschien belangrijk dat ze niet te extravagant zijn en dagelijks draagbaar blijven. Dat geldt natuurlijk voor de trouwring, maar misschien ook voor andere sieraden die je tijdens je bruiloft draagt. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je een sieraad vooral wil bewaren als aandenken aan die prachtige dag.

Speelt budget een rol?

Een bruiloft is een dure aangelegenheid. Jullie hebben ongetwijfeld een budget in gedachten. Hoe passen sieraden in dit budget? Speelt dit een rol? In een ideaal scenario kun je precies die sieraden kopen die je wil. Misschien bevind jij je in dit scenario en heb je een ongelimiteerde keuze. Maar misschien moet je concessies doen. Op welk gebied doe je concessies? Zorg ervoor dat je goed weet wat de mogelijkheden zijn. Misschien is het niet haalbaar om die ring of andere sieraden precies zo te krijgen als jij wil. Maar misschien kun je tegen een veel lagere prijs wel iets moois vinden wat er sterk op lijkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here