Heb jij een datum geprikt in de lente of zomer en ga je voor een (gedeeltelijke) buitenbruiloft? Dan is het ontzettend gaaf om een feestelijke bruidstafel buiten te maken. In deze blog geven we vier tips hoe jullie samen met de ceremoniemeesters aan de slag kunnen om zelf een leuke tafel te creëren.

Aan tafel!

De belangrijkste vraag is hoeveel gasten er komen op je (dag)bruiloft? Afhankelijk daarvan kun je kiezen om één lange bruidstafel te maken of zelfs meerdere lange tafels. Erg leuk is om de tafels aan elkaar te schuiven zodat de setting net wat meer uitstraling nog krijgt. Het maakt niet uit of je verschillende tuintafels hebt. Met witte tafelkleden erover maak je er eenvoudig één geheel van. Dan is het alleen nog de vraag hoeveel stoelen je wilt aanschuiven.

De perfecte tuinstoel

Bij het kiezen voor de perfecte stoelen aan de bruidstafel is het belangrijk om eerst te beslissen hoe hoog je wilt zitten. Ga je voor normale tuinstoelen zodat iedereen relaxed kan zitten of houd je van een actieve zit op een barstoel? Mooie barstoelen zijn steeds populairder in de tuin, maar ook op bruiloften. Houd er wel rekening mee dat wellicht niet iedere gast goed kan zitten op een barkruk. Vooral ouderen vinden het soms een beetje gevaarlijk. Dus een lage zit erbij is vaak wel noodzakelijk.

Als je dan een keuze hebt gemaakt voor de hoogte, is het tijd om te kiezen voor de uitstraling. Houd je van bonte kleuren en wil je er een kleurrijk festijn van maken? Dan is het erg leuk om verschillende tuinstoelen met elkaar te mixen. Dit geeft de tafel direct een speels effect. Ben je meer van de rustige boho stijl? Ga dan voor witte tuinstoelen. Die maken het plaatje compleet.   

Maak het eigen

Op Pinterest zie je natuurlijk allerlei prachtige bruidstafels waarvan je denkt dat gaat mij nooit lukken. Een belangrijke tip is de tafel niet te strak in te richten. Door wat asymmetrie aan te brengen, ziet het er snel al zeer gezellig uit. Wat betreft het servies is het erg mooi om wat meerdere bordjes te combineren op een placemat. Dit staat net al wat chiquer dan slechts één bord.

Met mooie aankleding pak je vervolgens echt uit. Een bruidstafel heeft natuurlijk bloemen nodig. Waar we voorheen nog grote boeketten op tafel hadden, zijn kleine vaasjes bij elkaar nu steeds populairder. Zo kun je ook goed de mensen tegenover je zien en ermee praten. Wat losse veldbloemen en wat groen erbij verdeeld over diverse groepjes vazen op tafel is vaak al genoeg. Houd natuurlijk nog wel ruimte over voor al het lekkers dat op tafel geserveerd gaat worden.

Wie zit waar?

Een moeilijke vraag voor het bruidspaar is of je gaat werken met een tafelindeling. Of je het nu wel of niet doet, er zullen altijd wel wat gasten zijn die misschien een beetje teleurgesteld raken. Toch zorgt een tafelindeling er wel voor dat er niemand wordt buitengesloten. Zo weet je zeker dat je je daar niet druk over hoeft te maken. Probeer mensen bij elkaar te zetten die wat raakvlakken hebben, maar het hoeft natuurlijk niet altijd hetzelfde groepje bij elkaar te zijn. Het is juist leuk op een bruiloft dat mensen aan de praat raken, met mensen die ze in de supermarkt niet gelijk aanspreken. Maar het leukste voordeel aan een tafelindeling is dat je een mooi naamkaartje kunt maken die de feestelijke bruidstafel compleet maakt.