verlichting bij een bruiloft

Uiteraard wil jij je bruiloft tot in de puntjes hebben geregeld. Daarbij hoort ook de verlichting. De sfeer in iedere ruimte wordt immers voor een belangrijk gedeelte bepaald door het soort licht dat jij kiest. Hieronder vind je wat tips.

1. Kaarslicht

Sfeer en kaarslicht zijn bijna synoniemen. Op je bruiloft is dat dan ook een logische keuze. Afhankelijk van de locatie kan je kiezen voor opvallende centerpieces op tafel of juist voor kleine mason jars met een waxinelichtje die je overal kan plaatsen of hangen. Vind jij dat open vuur wat te riskant voor je bruiloft, overweeg dan led-lampjes die hetzelfde effect geven. Daarmee kan je ook eenvoudig mooie resultaten bereiken. Bijvoorbeeld door het pad van de bruid met lichtjes te omzomen als ze voor het ja-woord gaat.

2. Snoeren en slingers

Door toepassing van led lampjes zijn er veel meer snoeren en slingers mogelijk, vaak met batterij omdat deze lampjes minder energie vragen. Daarmee kan je bomen versieren van een buitenlocatie maar ook het dak van een feesttent of het plafond van een zaal. Het leven is zeker nu een feest als je samen de slingers gaat ophangen.

3. Vuurkorven

Vindt een deel van de bruiloft buiten plaats? Overweeg dan de plaatsing van vuurkorven. Wel eerst even informeren bij de gemeente of dat het is toegestaan en mogelijk is op de locatie. De vlammen van een houtvuur hebben iets dat zo romantisch is dat het perfect past bij je bruiloft. Kan je je al voorstellen om heerlijk een drankje te drinken met je favoriete familieleden en vrienden? Verder zijn vuurkorven ook een warmtebron indien het buiten wat killer wordt. Een prachtige optie voor een intieme bruiloft, zoals die er in 2020 regelmatig zijn geweest.

4.  Themaverlichting

Heeft jouw bruiloft een thema? Dat is tegenwoordig natuurlijk een echte trend. Met verlichting kan je veel doen als je deze personaliseert. Dat kan met afbeeldingen, kleuren en vormen als het aankomt op verlichting. Maar er zijn uiteraard ook opties om met letters te werken. Dat hoeven niet altijd jullie namen of initialen te zijn. Er zijn ook leuke andere teksten te verzinnen, zoals ‘Ja, ik wil’. Ook de aanduiding van het buffet kan je hiermee een grappig accent meegeven. Slechts jouw creativiteit bepaalt de grenzen en die is momenteel toch bijna grenzeloos?

5. Lampions

Met lampions is het beslist lest best. Hiermee kan je alle kanten op wat kleur betreft en daardoor is het altijd aan te passen op je thema. Lampions zijn overdag al een leuke decoratie en kan je overal ophangen. In de avond geven ze een warm licht en een kleurige uitstraling. Je kan kiezen voor echte kaarsjes maar dan ben je beperkt in de plaatsing van de lampions. Ook in dit geval kan je kiezen voor de veiligheid van led lampjes. Je vindt altijd verlichting die bij de trouwlocatie past.

Tip: Als jij zelf meehelpt bij het plaatsen van de verlichting of deze laat regelen door familie of goede vrienden, zorg altijd voor veiligheid. Feestverlichting hangt meestal ook hoog en daarvoor gebruik je een stevige ladder of trap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here