huwelijksreis

Met jouw huwelijksdag heb je een van de gelukkigste dagen van jouw leven beleefd. De liefde van jouw leven is voor nu altijd de jouwe en je hebt een heerlijk feest gehad om dit te vieren. Nu is het tijd om op huwelijksreis te gaan en te genieten van de wittebroodsweken. Door alle hectiek rondom de bruiloft kan het voorkomen dat je dingen vergeet. Er komt ook zo veel meer kijken bij een huwelijk en huwelijksreis dan je denkt. Het is dan ook niet gek dat je essentiële dingen vergeet te regelen of in te pakken, of dat je dingen vergeet die jouw huwelijksreis nog onvergetelijker maken. Ga daarom aan de hand van een inpaklijst na of je aan alles gedacht hebt voor jouw honeymoon. Daarnaast geven wij in dit artikel nog wat extra tips om de huwelijksreis nóg specialer en stressvrij te maken.

Naam op vliegticket

Wanneer je de naam aanneemt van jouw echtgenoot, welke naam vul je dan in wanneer je je vliegtuigticket boekt? In principe geldt altijd de regel dat je een vliegticket boekt op de naam zoals deze staat in jouw paspoort. Ook wanneer je trouwt blijf je op jouw paspoort, jouw achternaam houden waarmee je bent opgegroeid. Je boekt in principe dus een vliegticket op jouw meisjesnaam. Dit betekent ook dat je geen nieuw paspoort hoeft te halen wanneer je getrouwd bent, hij is dus gewoon nog geldig. Wel moet je er natuurlijk op letten dat je paspoort nog niet verlopen is. In de meeste gevallen is het verstandig om een paspoort te hebben dat bij thuiskomst nog tenminste zes maanden geldig is.

Het parfum dat je op de bruiloft draagt

Wanneer je een ander parfum dan normaal op jouw bruiloft draagt dan zal deze je waarschijnlijk altijd bijstaan als jouw bruiloftsparfum. Je kunt deze herinnering uitgebreider maken door hem te dragen op de huwelijksreis. Wel is het aan te raden om voor een lichte en frisse geur te kiezen wanneer je naar een warme bestemming afreist.

Hang het aan de grote klok

Of je nu je huwelijksreis uitbesteed of zelf regelt, veel hotels en vervoersmaatschappijen doen wat extra’s als ze weten dat jullie newlyweds zijn. Soms krijg je een kleine verrassing zoals een fles champagne, als je echt geluk hebt dan krijg je zelfs een kamer- of vliegticketupgrade. Probeer het ook in restaurants en tijdens excursies, wie weet wat je nog als extraatje ontvangt. Hang het dus aan de grote klok dat jullie pas getrouwd zijn.
Het kan handig zijn om jullie trouwboekje mee te nemen indien er gevraagd wordt om bewijs dat jullie getrouwd zijn.

Comfortabele schoenen

Wanneer je denkt aan een huwelijksreis dan denk je al gauw aan het inpakken van prachtige bikini’s en sexy lingerie. Toch is het niet onbelangrijk om ook aan praktische schoenen te denken. Een paar mooie slippertjes zijn vaak niet zo praktisch om op bestemming een stad te verkennen, binnen no-time loop je met pijnlijke blaren rond. In dit geval is een (leren) sandaal met bredere banden wel zo praktisch. Kies voor wandelsandalen van een merk die bekend staat om comfort. Kies bijvoorbeeld Gabor sandalen wanneer je uren wilt rondsletteren.

Wanneer je avontuurlijkere plannen hebt volstaat een paar sandalen niet. Wil je in bossen, bergen of ander ruiger terrein rondlopen dan is het verstandig om toch een paar wandelschoenen aan te schaffen. Ze zijn verre van mooi maar je gaat gegarandeerd een hele dag (of dagen) kunnen wandelen. Daarbij is er niets zo romantisch als samen wandelen in de natuur.

Het is niet verstandig om in jouw enthousiasme zomaar een wandelschoen te bestellen omdat verkeerd uitgekozen schoenen juist zorgen voor blessures en blaren. Wat de juiste wandelschoen voor jou is hangt geheel af van jouw voet en jouw wandelplannen. Weet je niet waar je moet beginnen met kijken? Lowa wandelschoenen zijn al jaren het populairste schoenenmerk onder wandelaars, de kans is dan ook groot dat je een schoen vindt die bij jou past.

De drie V’s: Visum, vaccinaties en verzekeringen

Je zult het niet geloven, maar in sommige gevallen vergeten koppels een visumaanvraag te doen voor het land waar ze naartoe gaan. Dit komt omdat ze te druk bezig zijn geweest met het organiseren van de bruiloft en het kiezen van de perfecte reisbestemming waardoor ze vergeten te te controleren of het land een visumplicht heeft voor reizigers uit Nederland.

In de drukte kan het voorkomen dat je vergeet te controleren of je bepaalde vaccinaties nodig hebt op jouw huwelijksreisbestemming. Het is zonde om jouw vakantie te laten verpesten door iets wat voorkomen had kunnen worden door een vaccinatie vooraf. Ook malariamedicijnen zijn iets wat je misschien wel nodig hebt op bestemming.

De laatste V is ook niet onbelangrijk voor je huwelijksreis, de verzekering! Natuurlijk verwacht je niet in het ziekenhuis te komen tijdens de huwelijksreis. Toch kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en een reisverzekering afsluiten. Ook een annuleringsverzekering is zeker iets om over na te denken mocht je door samenloop van omstandigheden niet op huwelijksreis kunnen gaan. Vergeet ook niet je verzekeringspasje of papieren mee te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here