auto verzekeren

Zoals de meeste mensen wel weten ben je in Nederland verplicht om je auto te verzekeren voordat je de openbare weg op gaat. Wanneer je per ongeluk schade aanricht bij een andere auto, kost dit enorm veel geld, maar met zo’n autoverzekering ben je namelijk verzekerd tegen deze schade. Het is echter wel belangrijk dat je een autoverzekering kiest die goed bij je past, zodat je niet te veel betaalt en de juiste dekking hebt. Wanneer je autoverzekeringen gaat vergelijken is het dan ook handig om op een aantal aspecten te letten. In dit artikel geef ik je vijf tips!

Tip 1 – De juiste dekking

Om te beginnen is het heel belangrijk dat je de juiste dekking hebt. Het klinkt eenvoudig, maar wat is de juiste dekking voor jouw auto? In Nederland kan je kiezen tussen een WA, WA+ en allrisk dekking en ben je verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt echter alleen de kosten van schade die je bij anderen aanricht. Veel mensen willen meer kosten verzekerd hebben en kiezen hierdoor voor een betere dekking. Over het algemeen kijken we naar de volgende verdeling:

  • Allrisk verzekering – auto’s jonger dan drie jaar
  • WA+ verzekering – auto’s van 4-8 jaar
  • WA verzekering – auto’s ouder dan 8 jaar

Tip 2 – Controleer polisvoorwaarden

Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen polisvoorwaarden. Wil jij je auto verzekeren en zit je de verschillende verzekeringen te vergelijken? Dan is het belangrijk dat je de polisvoorwaarden goed controleert, aangezien deze flink van elkaar kunnen verschillen. In de polisvoorwaarden moet je bijvoorbeeld goed letten op de hoogte van de no-claimkorting en op de invloed van schade/diefstal op de no-claimkorting.

Tip 3 – Tweede auto?

Wanneer je een nieuwe auto gaat verzekeren begin je altijd met nul schadevrije jaren en heb je dus nog geen recht op een no-claimkorting. Echter wanneer je een tweede auto wilt verzekeren kan je deze korting wel krijgen door het voertuig bij dezelfde verzekeringsmaatschappij te verzekeren.

Tip 4 – betaal kleine reparaties zelf

Je no-claimkorting bouw je op door het aantal schadevrije jaren dat je in een auto rijdt. Deze korting kan uiteindelijk oplopen tot een flinke korting, waardoor je steeds minder geld hoeft te betalen. Wanneer je een schadeclaim indient, zal deze korting minder worden. Het is dus handig om kleine reparaties, zoals het vervangen van een lamp, zelf te betalen. Zo zal je maandelijkse premie laag blijven en betaal je over een langere periode veel minder geld!

Tip 5 – Eigen risico

Heb je normaal gesproken weinig schade? Kies er dan voor om je eigen risico te verhogen. Door het verhogen van je eigen risico zal je flink wat geld besparen op je maandelijkse premie. Wel moet je van tevoren bereken of je de eigen risico wel kan veroorloven wanneer je toch een keer schade rijdt.

Heb je een auto gekocht en moet je deze nog verzekeren? Kijk op Autoverzekering.nl – afsluiten en vind de verzekering die bij jou past!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here