foundation

Foundation is dé basis voor de perfecte bruidslook! Hieronder lees je hoe je zeker weet dat je de juiste foundation kiest.

1. Bezuinig niet

Het dragen van foundation is de beste manier om een egale huid te krijgen. Al koop je al je andere make-up bij de drogist, je foundation kan je het beste bij een gespecialiseerde winkel kopen. Ga bijvoorbeeld naar de Ici-Paris of Douglas en laat je adviseren. Ze testen de kleur op je huid waardoor je meteen het resultaat kunt zien.

Een verkeerde kleur foundation kan je hele look verpesten! Je hebt vast wel eens iemand met de verkeerde kleur foundation zien lopen, of ze zag lijk bleek of zo oranje als een wortel. Laat je dit niet overkomen en vraag advies!

2. Hoe ziet een goede foundation eruit?

Een goede foundation is niet te zwaar en ziet er niet kunstmatig uit. Een foundation moet zo goed bij je huid passen dat het als het ware samensmelt. Je ziet geen make-up, alleen een zachte waas.

3. Soort foundation

Er zijn 4 types foundation:

  • Vloeibare foundation, deze is het meest populair en het meest gebruiksvriendelijk.
  • Crème, dit is een dikkere ondoorzichtige foundation.
  • Gekleurde huidcrème, crème en kleur in één.
  • Wet/dry foundation, een combinatie van foundation en poeder. Deze foundation kan je zowel met een vochtige spons als met de hand aanbrengen.

4. Doe een test!

Smeer een beetje foundation op de zijkant van je wang. Pak een spiegeltje en kijk buiten in natuurlijk licht naar het resultaat. Dit is de enigste manier waarop je er echt zeker van bent dat een foundation bij je past. Buitenlicht toont net weer andere tinten dan kunstmatig licht. Als de foundation nog goed zichtbaar is, zoek dan verder naar een andere kleur.

5. Kies de juiste kleur

Als je denkt dat je huid tussen twee kleuren inzit, kies dan de warmere of net iets donkerdere tint. Een lichtere kleur kan je huid er bleek doen uitzien. Als je dan nog steeds twijfelt dan kan je het beste de foundation met een gele ondertoon kiezen. Deze foundations staan meestal het beste.

Na deze tips moet het je lukken om de juiste foundation te kiezen. Mocht je twijfelen, vraag dan altijd advies. Je kan beter te veel vragen dan dat je er op de huwelijksdag niet mooi uitziet. Elke verkoopster snapt dat je trouwdag perfect moet zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here