trouwjurk

Bij de mooiste dag van je leven hoort natuurlijk de perfecte trouwjurk. En of je nu kiest voor een over the top Sissy-jurk of een eenvoudige japon zonder tierelantijn, er zijn een aantal algemene uitgangspunten waar je als aanstaande bruid rekening mee kunt houden bij het kiezen van jouw trouwjurk. Je leest ze allemaal in dit artikel.

Het belangrijkste om te onthouden is dat jij je lekker moet voelen in de jurk. Kies daarom altijd voor een trouwjurk die echt bij je past. Houdt hierbij niet alleen rekening met je smaak, maar ook met je figuur. Bij weinig boezem is een diep decolleté bijvoorbeeld niet aan te raden, evenals een kortere rok bij stevige benen (meer tips verderop). Houd ook rekening met kleuren die bij je passen (bij de een staat ivoor namelijk prachtig, terwijl deze kleur een ander flets kan maken). Laat je hier goed over adviseren.

Neem bij het passen van de trouwjurk ook altijd iemand mee die je goed kent. Van je moeder, zus of bijvoorbeeld goeie vriendinnen weet je dat ze altijd een eerlijk advies zullen geven. Blikken zeggen genoeg!

Neem ook ruim de tijd voor het kiezen van de juiste trouwjurk. Vaak hangt er maar één exemplaar van een jurk in de winkel en moet deze besteld worden in de juiste kleur en de juiste maat. Ook moeten er vaak nog aanpassingen gedaan worden. Omdat een jurk niet zo één-twee-drie gekozen is én de levertijden op kunnen lopen tot een aantal maanden is het verstandig zo’n 9 tot 6 maanden voor de bruiloft al te beginnen met het kiezen van de trouwjurk.

Veel plezier en onthoud: Je weet het wanneer je hem aan hebt!

Tip: Wanneer je de definitieve keuze voor een trouwjurk gemaakt hebt, vraag dan aan de bruidsmodezaak of je een stukje stof van de jurk mee kunt nemen. Zo weet je precies of accessoires als sieraden, schoenen of het bruidsboeket bij de trouwjurk passen.

Tip: Neem naar een bruidsmodezaak een aantal voorbeelden mee van jurken die je mooi vindt. Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Voor inspiratie op het gebied van trouwjurken, klik je op deze link.

Tip: We lichten in onze special bruidsmodemerken alvast een tipje van de sluier op van de laatset bruidsmode collecties. Als je de laatste trends wil weten, moet je deze special zeker lezen, maar natuurlijk kun je ook gaan genieten van de bijbehorende foto’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here