kousenband trouwjurk

Het trouwen in een witte trouwjurk lijkt een traditie van eeuwen. Maar feitelijk kwam het trouwen in het wit vroeger niet veel voor. Wat zijn de tradities op het gebied van bruidsjurken? Je leest het in dit artikel.

In de middeleeuwen waren bruidsjurken vorstelijk versierd en in allerlei kleuren geverfd. Hoe meer kleuren, hoe rijker je was. In de zeventiende eeuw kwam de ‘zwarte bruidsjurk’ in de mode en pas tegen het einde van de achttiende eeuw zag je de witte bruidsjurk verschijnen, maar dan alleen in welgestelde families zoals koninklijke families. Op het platteland was het zelfs zo dat tot ongeveer 1920 dat de bruid in traditionele klederdracht voor het altaar verscheen.

Vandaag de dag staat het wit nog steeds voor maagdelijkheid, puurheid en onschuld, maar nu draagt het grootste gedeelte van de bruiden een champagnekleurige of andere wittint bruidsjurk. Op je trouwdag wil je er als bruid op je allermooist uitzien. Wat bruidsmode betreft is er tegenwoordig volop keuze. Of je nu een traditionele witte trouwjurk wilt dragen met sleep en sluier, een stijlvol pakje met een hoed, een vlot broekpak of een extravagante korte jurk. Alles kan, zolang jij je er prettig in voelt.

Onder je bruidsjurk hoort traditiegetrouw een sexy kousenband. De kousenband heeft puur een symbolische functie, want je ziet hem natuurlijk niet. Als je het helemaal volgens het boekje wilt doen, dan draag je de kousenband gedurende de dag en ’s avonds haalt de bruidegom deze van je been. Vervolgens gooit hij deze naar de vrijgezelle heren. Degene die hem vangt, zal de volgende bruidegom zijn! De kousenband is dus een beetje de mannelijke tegenhanger van het bruidsboeket. Als je het leuk vindt om de traditie te volgen, ga dan op zoek naar een leuke kousenband. Vraag ook in de bruidsmodezaak naar het aanbod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here