trouwfotograaf kiezen

Wanneer je op internet rondneust zul je zien dat er veel fotografen zijn die gespecialiseerd zijn in het maken van trouwreportages. Hoe kies je uit het grote aanbod juist die trouwfotograaf die bij jullie past?

Begin in ieder geval op tijd met zoeken, zodat je genoeg voorbereidingstijd hebt. Vraag rond bij familie en vrienden of zij goede ervaringen hebben met fotografen, lees bruidsmagazines en kijk rond op internet voor adressen van trouwfotografen.

Als je een paar adressen verzameld hebt, maak dan afspraken om kennis te maken en voorbeeldalbums te bekijken. Spreekt de stijl van de trouwfotograaf jullie aan? Of beheerst de fotograaf meerdere stijlen waaruit jullie kunnen kiezen? Het werk dat hij of zij jullie kan laten zien moet jullie zoveel vertrouwen geven dat je daar op de huwelijksdag absoluut niet over in hoeft te zitten.

En klikt het tussen jullie en de fotograaf? Dit laatste is zeker niet onbelangrijk, want de trouwfotograaf zal een groot gedeelte van de dag bij jullie zijn en een goede sfeer is erg belangrijk voor een ontspannen trouwreportage.

Goede afspraken

Als jullie een fotograaf gekozen hebben is het belangrijk dat jullie goede afspraken maken over wat jullie willen. Spreek duidelijk door welke momenten en personen je absoluut op de foto wilt hebben.

Wil je vooral het verhaal van de dag gefotografeerd hebben of vooral sfeerfoto’s en close-ups van details? Willen jullie een aparte fotoreportage zonder gasten erbij op een speciale locatie? En zo ja, welke locatie past bij jullie? En wat is het plan B mocht het slecht weer zijn? Spreek ook het tijdsschema goed door, inclusief de verschillende locaties waar jullie de dag zullen doorbrengen. De trouwfotograaf kan zich dan goed voorbereiden.

Willen jullie ook foto’s van de receptie en het feest? Spreek dit dan ook duidelijk af want dit is over het algemeen niet gebruikelijk. Een trouwfotograaf is in principe aanwezig vanaf het aankleden van de bruid tot en met het aansnijden van de taart en uiteraard alles daar tussenin.

Wat ook belangrijk is om te bespreken is het fotoalbum, de mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Wat willen jullie qua stijl, kleuren van de foto’s, bewerkingen, collages, aantal foto’s etc. En hoe zit het met de nabestellingen?

Er zijn trouwfotografen die de complete fotobestanden aanleveren, maar de meeste vakfotografen zullen dit niet zo snel doen. De kans bestaat dan namelijk dat professionele foto’s op een amateuristische wijze afgedrukt worden waardoor de kwaliteit ervan verloren gaat.

De prijs van een trouwreportage is uiteraard afhankelijk van jullie keuzes (hoe uitgebreider en exclusiever, hoe duurder), maar reken op een bedrag tussen de 750 en 2500 euro.

Ter inspiratie: mooie en originele mooie en originele trouwfoto’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here