trouwringen kiezen

Er is ongelofelijk veel keus in verlovings- en trouwringen. De keuze die jullie maken zal geheel afhangen van smaak en budget.

De hedendaagse trouwring is over het algemeen gemaakt van goud. Goud wordt ook wel het zonnemetaal genoemd en symboliseert de band tussen twee mensen. Goud bestaat in verschillende vormen, zo zijn er ringen in witgoud, geelgoud en bijvoorbeeld roodgoud. Daarnaast worden trouwringen ook vervaardigd uit bijvoorbeeld zilver, titanium of staal.

Trouwringen bevatten ook vaak edelstenen als diamanten. En uiteraard bestaat er ook veel variatie in de vormen en uitvoeringen van trouwringen. Trouwringen vormen een enorme inspiratiebron voor edelsmeden.

De trouwring voor de vrouw is meestal vrijwel identiek aan die van de man, maar draagt vaak een steen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor verschillende ringen. Het is sowieso gebruikelijk de ringen te laten graveren. Trouwringen zijn er in alle prijsklassen, van €50 tot €250.000 of nog meer (voor de Hollywood-sterren onder ons).

(Bijna) alles is mogelijk

Naast de traditionele uitvoering is er nog veel meer mogelijk. Combinaties van verschillende materialen, andere kleuren en afwerkingen zien we dan ook steeds vaker. De keuze bij een juwelier is dus groot. Maar natuurlijk kun je ook jullie ringen speciaal laten ontwerpen door een edelsmid, dan zijn de mogelijkheden nog uitgebreider.

Tip: Let bij het uitkiezen van de trouwringen niet alleen op het esthetische aspect, maar ook op het draagcomfort en de duurzaamheid. Het zou zonde zijn als je met je trouwring overal achter zou blijven hangen, of dat de ring na een aantal jaren zo beschadigd is dat deze gemaakt moet worden.

Ringen laten ontwerpen

Wanneer jullie écht unieke ringen willen en een beeld hebben van hoe die eruit moeten zien, kunnen jullie overwegen een edelsmid in te schakelen die jullie ringen ontwerpt. Geheel naar jullie wensen en absoluut uniek: er zijn er maar 2 van op de hele wereld!

Ga wel ruim op tijd op zoek naar een goede edelsmid die jullie wensen begrijpt. Er gaat namelijk een hoop tijd in zitten om de ringen te ontwerpen én te maken.

Ter inspiratie: foto’s van trouwringen.

Tip: Willen jullie een unieke en persoonlijke trouwring? Laat dan jullie vingerdruk in de ring afdrukken! Er zijn een aantal edelsmeden in Nederland die deze mogelijkheid bieden.

Tip: Sommige edelsmeden bieden workshops aan in het ontwerpen van trouwringen. Een leuke dag voor jullie tweetjes, waarin jullie de trouwringen helemaal zelf kunnen ontwerpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here