dankbaar

Benieuwd naar de tradities rondom huwelijksbedankjes? Je leest ze hier!

Het oorspronkelijke huwelijksbedankje bestond uit vijf in tule verpakte bruidssuikers. Dit was geen willekeurig aantal, maar symboliseerde liefde, geluk, voorspoed, trouw en vruchtbaarheid. Waren de bruidssuikers op, dan bleef alleen het bedankkaartje over. Hoewel het aanbod in traditionele bruidssuikers nog steeds erg groot is, is het huwelijksbedankje langzamerhand uitgegroeid tot een cadeautje met een meer blijvend karakter.

Je kunt de gasten ook na aflóóp van de bruiloft bedanken door middel van een bedankkaartje. Volgens de etiquette wordt dit bedankkaartje binnen zes weken na de bruiloft verstuurd.

Het leuke van zo’n bedankkaart achteraf is dat je er bijvoorbeeld een mooie foto van de bruiloft in kunt verwerken. Het handigste is om de bedankkaartjes bij dezelfde drukker te bestellen als de trouwkaart, zodat alles in dezelfde kleur en stijl is.

Tip: Bij sommige fotografen is het mogelijk om op dezelfde dag nog bedankkaartjes mét huwelijksfoto af te laten drukken. De gasten krijgen dan aan het einde van de avond een persoonlijk kaartje met een foto van die dag mee. Het is misschien een beetje stressen voor de fotograaf, maar het scheelt jullie weer een hoop werk en postzegels achteraf én het is natuurlijk een super leuk aandenken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here