huwelijksaanzoek kerst

Een huwelijksaanzoek is natuurlijk helemaal compleet met een mooi zonnetje op de achtergrond. Toch is dit niet altijd nodig. Ook huwelijksaanzoeken in de winter, denk aan sneeuw, romantische kerstlichtjes en kaarsjes kunnen geweldig zijn.

Uit onderzoek van de Nederlandse TrouwBranche Organisatie genaamd Trouwmonitor: onafhankelijk onderzoek naar de trouwcultuur in Nederland, blijkt dat de meeste huwelijksaanzoeken plaatsvinden in de zomermaanden. De maand augustus doet het hierin extra goed, maar liefst 17% van de huwelijksaanzoeken vindt in deze maand plaats. Ook de maanden mei, juni en juli scoren relatief hoog, met een score van 11%.

In de maand november worden de minste huwelijksaanzoeken gedaan. December doet het daarentegen met 8% weer beter. Zeg nu zelf; hoe zou dat komen? Na veel en hard zingen doet Sinterklaas eindelijk een ring in de schoen of de kerstman legt wel een heel speciaal pakketje onder de kerstboom. December is niet alleen de maand van veel cadeautjes maar ook vooral een maand waarin de romantiek weer opleeft. De maand waarin je dicht tegen elkaar aankruipt en het samen gezellig maakt.

Zo komen we tot de keuze, het huwelijksaanzoek in de zomer- of wintermaanden? Tot nu toe kiest het merendeel voor een huwelijksaanzoek in de zomer. Het huwelijksaanzoek moet worden gedaan als jullie er allebei klaar voor zijn en als de gelegenheid zich voordoet. Of dit nu in de zomer- of wintermaanden is, maakt dan niets uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here