huwelijksaanzoek bijzonder

Wil jij een aanzoek volgens het boekje doen? Lees hier dan alles over de tradities!

Volgens de traditie vraagt de man de vrouw ten huwelijk nadat hij toestemming heeft gekregen van haar vader. Wanneer de man voornemens is de vrouw te vragen, plant hij een samenzijn met haar vader waarin hij vraagt om de hand van zijn dochter. De man legt in dit gesprek uit waarom hij met zijn dochter wil trouwen, hoeveel hij van haar houdt, dat hij voornemens is goed voor haar te zorgen en dat hij nooit van haar zijde zal wijken of haar opzettelijk zal kwetsen.

Pas wanneer de toestemming verkregen is gaat de man op zijn knieën, vraagt zijn vriendin ten huwelijk en schuift een verlovingsring om haar vinger. Uiteraard vindt dit alles plaats in een romantische setting en horen hier ook bloemen en champagne bij.

De verloving kan gezien worden als een huwelijksaankondiging en wordt traditioneel gevierd met een verlovingsdiner. Dit komt echter niet meer zo vaak voor.

Hoewel aanstaande bruidsparen zich nog steeds vaak verloven, wordt er tegenwoordig minder waarde gehecht aan de tradities die bij het huwelijksaanzoek horen. Huwelijksaanzoeken kunnen op alle mogelijke manieren gedaan worden. Maar wil je het volgens het boekje doen, dan hoort het vragen van de hand aan de vader van de bruid er zeker bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here