trouwen in de zomer

Dé grote dag. Trouwen is een bijzondere belevenis die je maar een keer in je leven meemaakt. Tijdens het organiseren van een bruiloft zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Dit kan erg stressvol zijn, zeker wanneer je het meeste zelf organiseert. Om alles goed op rolletjes te kunnen laten verlopen hebben we daarom een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan in de aanloop naar deze belangrijke dag.

Maak een goede planning

Het maken van een goede planning is essentieel, vooral in het beginstadium. Daarom raden we je dan ook aan om een document op te stellen waarin je alles bijhoudt. Van het budget, de muziek tot aan de contactpersonen. Kijk alvast naar waar je op zoek kunt gaan naar de perfecte jurk tussen allemaal mooie prinses bruidsjurken. Schrijf alle contact informatie op. Zo houd je alles overzichtelijk en weet je zeker dat je niets vergeet. Online zijn veel lijsten te vinden waarin alles wat nodig is voor een bruiloft wordt opgesomd. Het kan handig zijn om eens een paar van dit soort lijsten te bekijken om te voorkomen dat je iets vergeet. Je wilt de dag natuurlijk tot in de puntjes organiseren.

Geef werk uit handen

In het enthousiasme is het niet ongewoon dat je te veel dingen zelf wilt organiseren. Je wilt de touwtjes in handen houden en precies weten hoe het allemaal zit. Toch kan het handig zijn om ook een deel van het werk uit handen te geven. Zo voorkom je dat je deze periode als stressvol en onaangenaam ervaart. Dit zou juist de periode moeten zijn waar je heerlijk kunt wegdromen en fantaseren over de grote dag. Je zou jouw toekomstige partner kunnen vragen om ook een actieve rol aan te nemen als het gaat om de organisatie. Als dat niet mogelijk is dan zou je een kennis kunnen vragen om je in dit proces bij te staan. Het is altijd fijn als iemand met je meedenkt en je feedback kan geven. Daarnaast heb je zo meer tijd om je te richten op de dingen die er echt toe doen! Het uitzoeken van een mooie trouwjurk bijvoorbeeld.

Richt je op de dingen die echt belangrijk zijn

In alle hectiek kun je al snel overprikkeld raken. Toch is het belangrijk om je te focussen op wat er echt toe doet. De kleur van de servetten of de vorm van de balonnen had je misschien anders willen hebben, maar er is niemand van de gasten die zich hier bewust van is. Je wilt jouw ideale dag inrichten, toch zullen er ook een paar dingen zijn die misgaan. Probeer hier luchtig mee om te gaan. Er is niemand die jaren later terug denkt aan het feest en de kleur van de servetten een storende factor vond. Zelf zul je hier ook niet aan denken. Je zult alleen nagenieten van de prachtige dag, het lekkere eten, de goede muziek en de fijne mensen om je heen. Probeer dan ook vooral te genieten, ook als het gaat om de voorbereiding!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here