vrouw die trouwjurk kiest

Hoera, je gaat trouwen! Met de mooiste dag van je leven in het verschiet, is het tijd om je trouwjurk uit te gaan kiezen. Dat is natuurlijk ontzettend leuk, maar dikwijls ook een behoorlijk spannende zoektocht. Hoe vind je nu precies de perfecte trouwjurk? In dit artikel lees je enkele tips, zodat jij ongetwijfeld jouw droomjurk zult gaan vinden!

1. Smaak

Voordat je daadwerkelijk een bruidswinkel gaat bezoeken, is het handig om een moodboard te maken van bruidsjurken die jij mooi vindt. Speur online of in tijdschriften naar trouwjurken van jouw smaak en verzamel die in een online of offline moodboard. Zo heb je een overzicht van je smaak, voorkom je dat je compleet overweldigd zult zijn in de bruidswinkel en kun je terplekke beter je wensen aangeven.

2. Budget

Een trouwjurk is doorgaans behoorlijk prijzig. Om teleurstellingen te voorkomen, is het verstandig om voordat je een bruidswinkel bezoekt duidelijk te budgetteren. Besef je dat er naast de jurk ook nog andere kosten zullen zijn, zoals schoenen, ondergoed en een eventuele sluier. Door helder te hebben wat je maximale budget is, weet je in welke prijsklasse en daardoor in welke bruidswinkel je naar je droomjurk opzoek kunt gaan.

3. Gezelschap

Stel het gezelschap dat je mee wilt nemen naar je passessies zorgvuldig samen. Het is belangrijk om je zo comfortabel mogelijk te voelen als je jurken gaat passen. Kies daarom voor mensen die jouw mening voorop stellen, je goed kennen en jouw stijl kennen. Op die manier voorkom je onnodige druk, maar kun je je gezelschap juist als welkom klankbord gebruiken.

4. Focus

Blijf gefocust op het feit dat het gaat om jouw bruiloft. Het is belangrijk dat jij je mooi voelt in jouw trouwjurk. Jij bent immers degenen die ‘m de hele dag gaat dragen. Wat de verkoper, je moeder of je vrienden ook zeggen: wees eerlijk over hoe jij je bij de jurken voelt die je past. Bedenk je dat veel bruiden meerdere bruidswinkels bezoeken, voordat ze hun droomjurk gevonden hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here