Trouwen is iets wat je niet elke dag van de week doet. Het is een bijzondere gebeurtenis die je je leven lang zult herinneren. Er komt ook best wat bij kijken: het regelen van een trouwjurk- en trouwpark, een locatie zoeken, de catering en het vervoer regelen en uiteraard het uitnodigen van je gasten. Een trouwkaartje is de beste manier om je gasten op de hoogte te brengen dat ze uitgenodigd zijn en waar het speciale evenement plaats zal vinden. Maar hoe pak je dat het beste aan?
Stuur een trouwkaartje
Op een trouwkaart nodig je je gasten uit om langs te komen bij bijvoorbeeld de receptie of het grote feest ’s avonds. Het is belangrijk dat alle informatie die je gasten nodig hebben om alles te weten te komen over de grote gebeurtenis op de kaart vermeld staan. De kans is groot dat je straks door de bomen het bos niet meer ziet. Tegenwoordig kun je zo online laten maken. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke trouwkaart, of toch meer minimalistisch. Stijlvolle trouwkaarten vinden kan daarom nog best lastig zijn. Zo heb je de keuze uit bijvoorbeeld een enkele trouwkaart of juist een dubbele kaart.
Enkele of dubbele kaart?
Als je een trouwkaart gaat sturen naar je gasten, kun je kiezen tussen een enkele trouwkaart of een dubbele kaart. Tegenwoordig kiezen steeds meer koppels voor de dubbele kaart. Met een dubbele kaart heb je meer ruimte voor informatie, maar ook voor creativiteit. De belangrijkste informatie zoals jullie namen, de datum en de locatie zet je op de rechterzijde van de binnenkant van de dubbele kaart.
Daar is een belangrijke reden voor: als de ontvanger de kaart openvouwt, ziet hij onmiddellijk alle belangrijke informatie al staan. Op die manier kies je voor een duidelijke trouwkaart waarin je de belangrijkste informatie terugvindt.
De spelregels van een trouwkaart
In het kort zijn er wel een aantal spelregels waar je rekening mee moet houden als je op een stijlvolle manier je gasten wilt uitnodigen voor de trouwerij. Zo is het logisch dat je de namen van het bruidspaar, de trouwdatum en de locatie vermeldt. Voor het vermelden van de namen is er wel een spelregel. Je noteert altijd eerst de naam van de bruid en daarna van de bruidegom. Dat is wel zo hoffelijk. Natuurlijk is een tijdstip altijd belangrijk. Maar houd er ook rekening mee dat niet iedereen weet waar een bepaald gebouw te vinden is. Een goede routebeschrijving kan daardoor toch handig zijn, ook al oogt het wat ouderwets.
Voor het feest kun je eventueel een dresscode of thema toevoegen, zodat iedereen stijlvol op de trouwfoto’s staat en je zwager niet in zijn werkkleding op de trouwerij verschijnt. Eventueel kun je ook je cadeauwensen alvast kenbaar maken. En wil je laten weten dat je het liefst geld als cadeau ontvangt? Laat dan een enveloppe op het kaartje plaatsen. Ten slotte zet je ook de contactgegevens op de kaart, zodat je gasten kunnen laten weten of ze komen of helaas verstek moeten laten gaan. En kom je er niet helemaal uit dan is een trouwkaart blog ook een goede optie, om meer informatie in te winnen over het opstellen en versturen van je trouwkaarten.