vrouw en kind

Weten jullie precies waarvoor jullie verzekerd zijn? Hebben jullie wellicht dubbele verzekeringen? En hebben jullie (gezamenlijke) verzekeringen zo voordelig mogelijk onder weten te brengen?

Wellicht niet de leukste zaken om je mee bezig te houden in de aanloop naar jullie huwelijk, maar het is wel verstandig hier bij stil te staan als je gaat trouwen. Voorzover jullie dit nog niet gedaan hebben natuurlijk. Er verandert namelijk veel in je persoonlijke situatie als je gaat trouwen. En hoewel heel veel zaken automatisch geregeld worden door de wetgever, is het ook verstandig vrijblijvend eens een afspraak te maken met een verzekeringsagent.

Anticiperen op de nieuwe situatie

Je hebt nu waarschijnlijk allebei een aantal verzekeringen lopen. In sommige gevallen heeft het geen zin om twee gelijke verzekeringen te laten voortbestaan.

In andere gevallen kan het juist aantrekkelijk zijn om te kiezen voor dezelfde verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een zorgverzekering. Als je partner collectief verzekerd is, kun je ‘meeliften’ en op die manier veel geld besparen.

Maak eerst een goede inventarisatie van alle lopende verzekeringen. Aan de hand daarvan kun je beter bepalen welke ‘dubbele’ verzekeringen naast elkaar lopen en welke je wellicht kunt opzeggen. Bovendien is het een goed moment om samen even te bekijken waar je nu precies voor bent verzekerd. En of die verzekeringen persé noodzakelijk zijn.

Als je gaat samenvoegen, kijk dan eens naar de mogelijkheid om meerdere verzekeringen bij één maatschappij onder te brengen. Veel verzekeraars kennen het principe van ‘pakketvoordeel’: naarmate je meer verzekeringen bij hen onderbrengt, krijg je meer korting op de premie die je betaalt.

De verzekeringsagent kan jullie goed adviseren over jullie persoonlijke situatie en passende verzekeringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here