diner bruiloft

De omvang van het aantal dinergasten is niet alleen bepalend voor de uiteindelijke kosten, maar ook voor de mogelijkheden en de sfeer van het diner. Bij een grote groep zal het vaak makkelijker zijn om een lopend buffet te verzorgen in plaats van een 5-gangen diner geserveerd aan tafel. Ook zal de sfeer een stuk minder intiem zijn dan bij een kleiner gezelschap. Neem, naast het budget, deze overwegingen dus mee in het bepalen van het aantal dinergasten: Wat voor diner willen we en voor wat voor sfeer gaan we?

Veel bruidsparen vinden het lastig te bepalen wie ze wel en niet uitnodigen voor het diner. Volgens de traditie worden sowieso de (schoon)ouders, de (schoon)broers en -zussen, de grootouders, de peetooms en -tantes en de getuigen uitgenodigd.

Vind je het lastig om naast deze groep een selectie van dinergasten te maken, dan kun je beslissen om het hier bij te laten en zo niemand voor het hoofd te stoten. Het zou echter wel erg jammer zijn wanneer je beste vrienden en vriendinnen geen deel uit maken van je huwelijksdiner.

De meeste bruidsparen kiezen ervoor alle daggasten voor het diner uit te nodigen, dit is misschien nog het meest makkelijk en duidelijk voor iedereen.

Voel je in elk geval niet verplicht teveel mensen uit te nodigen voor het diner want, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, het is tenslotte jullie dag. En bedenk ook dat de meeste gasten er echt wel begrip voor hebben als zij alleen uitgenodigd worden voor het feest.

Tip: Vermeld expliciet op de huwelijksuitnodiging wanneer gasten ook zijn uitgenodigd voor het diner. Het zou vervelend zijn als hierover onduidelijkheid bestaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here