tijdsplanning diner

Hoe plan je het huwelijksdiner goed in en waar houd je rekening mee? Lees het hier!

De planning van het diner is afhankelijk van de planning van de gehele dag. Wanneer jullie bijvoorbeeld voor de wet en voor kerk trouwen en daarnaast ook nog een receptie geven, zul je vaak minder tijd hebben voor het huwelijksdiner, zeker wanneer aansluitend een feest is. Het is dan aan te raden om op tijd te dineren zodat je niet in de knoei komt met de planning.

Tegenwoordig kiezen ook steeds meer bruidsparen voor een uitgebreid huwelijksdiner in plaats van een feest. Op die manier kun je lekker de hele avond tafelen en kan je wel 8 gangen serveren als je wilt.

Hoeveel tijd jullie uit willen en kunnen trekken voor het huwelijksdiner heeft invloed op de keuzes.

Voor een 3-gangen diner moet je bijvoorbeeld minstens 2 uur reserveren. En probeer dat record vooral niet te breken, want niets is zo vervelend als je opgejaagd voelen op je eigen diner. Om nog maar niet te spreken van feestgasten die al arriveren terwijl jullie nog aan het dessert zitten.

Wanneer jullie minder dan 2 uur voor het diner hebben is het misschien beter om voor een lopend buffet te kiezen. Houd ook rekening met eventuele speeches, hierdoor duurt het diner ook vaak langer dan gepland. Bespreek goed met de cateraar of feestlocatie hoeveel tijd jullie hebben voor het huwelijksdiner, hij kan jullie dan het beste adviseren over de mogelijkheden.

Tip: Wanneer het feest direct volgt op het huwelijksdiner, zorg dan dat de daggasten voor het diner wat tijd krijgen, zodat zij nog even naar huis kunnen of zich om kunnen kleden voor het avondprogramma mochten ze dit willen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here