diner samenstelling

Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het op de inhoud van het huwelijksdiner aan komt (niet in de laatste plaats afhankelijk van het budget). Lees dit artikel voor inspiratie.

Wat voor diner?

Wanneer jullie bepaald hebben hoe laat jullie diner gaat plaatsvinden en hoeveel tijd jullie er voor uit (kunnen) trekken, kun je invulling gaan geven aan de vorm. Je hebt een aantal keuzes:

’s Middags

  • Uitgebreide lunch
  • High-Tea

’s Avonds

  • Cocktailparty met borrelhapjes
  • BBQ (in de zomer)
  • Aantal gangen diner
  • Lopend buffet

Wanneer je kiest voor een gangen diner, kun je het beste voor een restaurant te kiezen of een feestlocatie met eigen keuken. Voor een cateringbedrijf is het lastig om verschillende gangen voor veel mensen warm op tafel te krijgen. Voor alle andere opties kun je wel cateraars inschakelen. Overleg wel altijd even met jullie feestlocatie, sommigen beschikken over een eigen keuken en brengen extra kosten in rekening wanneer jullie hier geen gebruik van maken.

Tip: Wil je wel veel mensen uitnodigen voor het diner, maar laat het budget dat niet echt toe? Overweeg dan om voor een high-tea of cocktailparty te kiezen. Dit is aanzienlijk goedkoper dan een volledig diner en vaak net zo leuk.

Tip: Kies je voor een lopend buffet? Voorkom dan file voor het buffet, bijvoorbeeld door de ceremoniemeester te laten coördineren wanneer welke tafel aan kan sluiten.

Tip: Een leuke manier om het diner wat levendiger te maken is te kiezen voor een diner dansant. De gasten kunnen dan tussen alle gangen door de dansvloer op voor een paar dansjes. Het zorgt voor afwisseling en beweging tijdens het diner en wanneer jullie van dansen houden is het zeker een leuk alternatief voor het standaard huwelijksdiner. Trek voor een diner dansant wel aanzienlijk meer tijd uit dan voor een gewoon diner.

Wat voor menu?

Wanneer de locatie en de vorm van het diner bekend zijn, kunnen jullie in overleg met het restaurant, de feestlocatie of de cateraar het menu samen gaan stellen. Uiteraard zullen jullie kiezen voor gerechten die jullie zelf lekker vinden, het is tenslotte jullie dag. Maar probeer ook rekening te houden met de smaak van andere gasten. Ga daarom niet voor te uitgesproken gerechten, je loopt dan het risico dat een aantal gasten het niet lekker vindt. Het is daarnaast sowieso aan te raden om voor elke gang twee keuzemogelijkheden te bieden, zodat gasten kunnen kiezen tussen vlees of vis. Laat je goed adviseren over de mogelijkheden en sta open voor suggesties van de kok, hij of zij is tenslotte de deskundige!

Ter inspiratie: foto’s van het diner.

Tip: Wanneer jullie het menu eenmaal vastgelegd hebben, vraag de kok dan om een menukaart digitaal aan te leveren. Jullie kunnen hier dan makkelijk menukaartjes van laten drukken. (lees over het maken van menukaartjes ook de pagina trouwkaart en ander drukwerk).

Tip: Kies voor een dessertbuffet in plaats van losse desserts aan tafel. Niet alleen erg lekker, maar ook een leuke manier om iedereen van tafel te krijgen, waardoor je een informele sfeer krijgt en gasten met andere mensen kunnen praten dan enkel hun tafelgezelschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here