decoratie trouwlocatie

In Amerika is het allang de normaalste zaak van de wereld: het aankleden van je huis, de kerk en de feestlocatie(s) op je trouwdag. Het duurde even, maar in Nederland wordt dit inmiddels ook steeds populairder. En terecht, want styling voegt veel toe. Bloemen, kaarsen en andere mooie decoratiespullen geven ontzettend veel sfeer aan jullie dag.

Wie verzorgt de aankleding?

Wanneer jullie een weddingplanner in de arm genomen hebben, zal deze beslist aandacht besteden aan de aankleding van de trouw- en feestlocatie. Een weddingplanner heeft oog voor detail en weet als geen ander hoe belangrijk sfeer is.

Wanneer je het grootste gedeelte van je bruiloft zelf organiseert zou je kunnen overwegen alleen voor de aankleding en styling een weddingplanner of stylist in te schakelen. Bij een wat krapper budget kun je er ook voor kiezen zelf de aankleding te verzorgen.

Doe-het-zelf

Wanneer je besluit zelf de locaties aan te kleden, zijn de mogelijkheden eindeloos. Met fleurige bloemetjes, kaarsjes, decoratiespullen als kralen, voiles, veren, hartvormige producten en bijvoorbeeld mooie tafelkleden en servetten kom je vaak al een heel eind en leg je net dat feestelijke en stijlvolle accent.

Probeer de decoraties wel op elkaar af te stemmen, zodat het samen één mooi samenhangend geheel vormt. Wanneer je de decoraties hebt gekozen zou je de ceremoniemeester kunnen vragen om de locatie op de dag zelf aan te kleden.

Het kan ook zijn dat de feestlocatie de (tafel)decoraties verzorgt, vraag in dat geval ruim van tevoren wat de aankleding zal zijn en bespreek eventuele wensen.

Tip: Wanneer je besluit zelf de feestlocatie van sfeervolle aankleding te voorzien, is het misschien een idee enkele boeken of tijdschriften te raadplegen voor de laatste trends en goeie tips. Een aanrader is het boek ‘Jo Gartin’s Weddings’ van de Amerikaanse weddingstyler Jo Gartin.

Tip: Bezoek de trouwlocatie een aantal weken van tevoren wanneer je deze zelf wilt versieren. Je ziet dan welke plekken aankleding kunnen gebruiken en hoe je dit het beste kunt doen. Overleg ook altijd even met de beheerder van de locatie.

Tip: Versier ook de weg naar het stadhuis, de kerk of de feestlocatie. Dit doet meteen erg feestelijk aan bij aankomst. Leuke ideeën zijn grote harten op steel die je in de grond kunt steken, slingers van heliumballonnen of zelfs bloemen. ’s Avonds zijn fakkels een erg mooi gezicht.

Verhuur

Zelfs wanneer je ervoor kiest zelf de locatie aan te kleden, hoef je niet alle spullen te kopen. Dit zou ook zonde zijn want in principe gebruik je de spullen maar één dag. Er zijn genoeg bedrijven en winkels waar je decoratieproducten kunt huren. Zij kunnen je ook stylingadvies geven.

Ter inspiratie: foto’s van gedecoreerde locaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here