bruidsboeket wit

Waar let je op wanneer jij of je aanstaande het bruidsboeket uit gaat kiezen? Je leest er alles over in dit artikel.

Het allerbelangrijkste is dat het bruidsboeket volledig past bij de sfeer van jullie bruiloft, en bij de persoonlijkheid en trouwjurk van de bruid. Het bruidsboeket zal namelijk veelvuldig terugkeren op foto’s van jullie trouwdag en het is daarom belangrijk dat het net zo goed in het plaatje past als de kleding die jullie dragen.

Daarnaast moet je uit praktisch oogpunt rekening houden met het draagcomfort van het boeket. Het moet lekker in de hand liggen want je draagt het een groot gedeelte van de dag en het moet ook niet te zwaar zijn. Houd ook rekening met het postuur van de bruid (bij klein en fijn geen enorm boeket en bij een wat voller gestalte juist geen klein bescheiden boeketje) en met het model van de jurk.

Dan is er natuurlijk nog de keuze voor het soort bloemen en de kleuren. Wat zijn je lievelingsbloemen? Zoek je bloemen met een bepaalde betekenis? Van welke kleuren houd je?

En ook iets om rekening mee te houden: in welk seizoen trouw je en welke bloemen passen daarbij? Hierover later meer. Denk hier eens goed over na en laat je ook vooral goed adviseren door de bloemist. Hij weet namelijk precies welke bloemen wel of juist niet geschikt zijn en wat mooie combinaties zijn.

Het kiezen van de juiste bloemist, eentje die zijn vak verstaat en ruime ervaring heeft in het maken van bruidsboeketten, is enorm belangrijk. Ook de stijl van een bloemist moet je aanspreken. Informeer daarom gerust bij een aantal zaken en vraag naar foto’s van hun werk voor je een definitieve keuze maakt.

Het is aan te raden om minimaal twee maanden voor de dag met de bloemist afspraken te maken over je bruidsboeket. Spreek duidelijk met de bloemist door wat jullie wensen en ideeën zijn voor het boeket. De kosten van het bruidsboeket zijn afhankelijk van de soort en hoeveelheid bloemen, de techniek en de moeilijkheidsgraad van het boeket. De gemiddelde prijs van een bruidsboeket ligt tussen de €150 en €300.

Tip: Ook over praktische zaken nagedacht? Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om voor lelies of kelken in je boeket te kiezen als je handschoenen draagt. Deze bloemsoorten kunnen namelijk hardnekkige stuifmeelvlekken geven.

Tip: Spierwit, wit, ivoor, crème, offwhite, eiwit, champagne: op de kleur wit bestaan oneindig veel variaties. Kijk daarom uit wanneer je witte bloemen bij een witte trouwjurk kiest, want er is niets zo lelijk als bijvoorbeeld spierwitte bloemen bij een crèmeachtige trouwjurk. Zorg er daarom voor dat de bloemist een foto of een stukje stof van de jurk in zijn bezit heeft, zodat hij exact dezelfde kleur bloemen in het bruidsboeket kan verwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here