bruidsboekketten

Bruidsboeketten zijn er in allerlei verschillende vormen. In dit artikel lees je wat de meest voorkomende zijn, zodat je de meest geschikte voor jou kan bepalen:

Biedermeier

Een biedermeier is een bolvormig boeket. De biedermeier wordt gemaakt van kortstelige bloemen die samen een compacte halve bol vormen. Het karakter van de afzonderlijke bloem wordt hierdoor gereduceerd tot kleurvlek. Een biedermeier kan een hand gebonden bruidsboeket zijn, een op draad gebonden boeket of een boeket op een bridy.

Druppel

Een druppel bruidsboeket is een bolvormig boeket dat voor de helft uitloopt in een lichte spitse punt. Deze vorm komt zowel voor als samengebonden boeket, als draadgebonden boeket of op een bridy. De draadgebonden versie komt echter het meest voor, aangezien de bloemen op deze manier het beste blijven zitten en het bruidsboeket een stuk steviger is.

Biedermeier: Druppel:

Waterval

Een waterval is een dramatisch bruidsboeket. Lange bloemen worden door middel van draad in een waterval geschikt. Dit bruidsboeket heeft een ingewikkelde vorm en is groter en langer dan de druppel. Daarnaast is de druppel wat ronder en boller van vorm en loopt de waterval breder door naar beneden.

Lineair bruidsboeket

Een lineair bruidsboeket heeft een moderne uitstraling. Het is een boeket dat, de naam zegt het al, lineaire vormen heeft. Vaak zijn de grootste takken in de vorm van een Y, maar in principe kan het boeket alle vormen aannemen. Bij deze techniek wordt veel gebruik gemaakt van een basis van draad of groen (blad, takken) en worden er weinig bloemen gebruikt. De bloemen die gebruikt worden zijn meestal van 1 of 2 soorten.Bij een lineair boeket moet je denken aan de klassieke vorm van een ongelijke driehoek die overigens prima in een moderne uitvoering te maken is.

Waterval: Lineair bruidsboeket:

Composiet bruidsboeket

Een composiet bruidsboeket bestaat uit honderden losse echte bloemblaadjes die op één draad gebonden worden of aan elkaar gelijmd worden. Het resultaat is één grote kolossale bloem. Een composiet boeket is wel een beetje riskant aangezien er voor de houdbaarheid een goede planning van de bloemist vereist is. Een composiet bruidsboeket is ook zeker niet goedkoop.

Modern bruidsboeket

‘Less is more’ is een veelgehoorde kreet in designerland en deze ontwikkeling is ook in bruidsboeketten terug te vinden. Een modern bruidsboeket bestaat soms maar uit één grote bloem, bijvoorbeeld een mooie orchidee.

Ter inspiratie: foto’s van allerlei soorten bruidsboeketten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here