bruidskapsel

Een kapsel kan een look maken of breken. Net als bijvoorbeeld het bruidsboeket moet het bruidskapsel daarom perfect bij jou en bij je jurk passen. In dit artikel lees je alles wat je wil weten over bruidskapsels.

Op zoek naar de juiste kapper

Een goede kapper die jouw wensen begrijpt, maar tegelijkertijd ook oog heeft voor wat je wel of niet staat, is erg belangrijk. Heb je een vaste kapper die je helemaal vertrouwt, ga dan vooral naar hem of haar toe voor je bruidskapsel.

Heb je echter geen vaste kapsalon, ga dan op zoek naar een kapper die bij je past. Vraag eens rond in je directe omgeving met welke kappers bekenden goede ervaringen hebben. Ga ook gerust bij een paar kapsalons langs of check websites. Vraag naar de mogelijkheden voor bruidskapsels en bekijk ook voorbeeldfoto’s.

Als de stijl je aanspreekt, vraag dan om persoonlijk advies. Wat vinden zij dat bij je past? Natuurlijk spreek je jouw wensen uit over wat je wel en juist níet wil, maar het deskundig oog van de kapper is ook heel wat waard. Een kapper weet vaak beter dan jijzelf welke kapsels bij jouw gezicht en haartype passen.

Tip: Kies voor een kapper met ervaring in bruidskapsels. Dit is namelijk echt een vak apart, niet alleen door de creaties, maar ook doordat het kapsel zonder problemen de hele dag en avond moet kunnen blijven zitten.

Proefkapsel

Voordat de kapper op de grote dag bij je thuis komt om je bruidskapsel te maken, wordt altijd eerst een proefkapsel gemaakt. Op de dag zelf is namelijk weinig tijd om te experimenteren en je wil er natuurlijk zeker van zijn dat het eindresultaat aan je wensen voldoet. Een goed moment voor het maken van een proefkapsel is 6 tot 4 weken van tevoren, je haar en kapsel zullen dan namelijk niet meer veel veranderen voor de bruiloft.

Voordat de kapper met het proefkapsel zal beginnen, zal hij of zij uitgebreid met je in gesprek gaan over jouw wensen en wat wel en niet bij je past. Maar ook met praktische zaken, zoals wat je draagt en of je een hoed of sluier draagt, zal de kapper rekening houden.

Denk hier daarom van tevoren al goed over na: wil je een opgestoken coupe of ga je voor (half)los haar? Wil je krullen of houd je meer van stijl haar? Wil je een klassieke of juist moderne uitstraling? Hou je van veel losse, speelse plukken of houd je meer van strak? Wil je lokken in je gezicht laten hangen of alles naar achter? Ga je voor spectaculair of ben je meer ingetogen type?

Zoek alvast in bladen en op websites naar wat je mooi vindt en neem deze voorbeelden mee naar de kapper. Neem ook een foto van je jurk mee en eventueel de hoed of sluier als je deze draagt.

Na de voorbespreking, kan het uitproberen beginnen. Geef op tijd aan wanneer je iets niet mooi vindt of wanneer je iets anders in gedachte had. Het is tenslotte een proefkapsel en doordat de kapper meestal geen haarstyling producten gebruikt, kan alles ter plekke makkelijk aangepast worden. Ga in elk geval voor een coupe die bij je past. Het moet niet alleen mooi staan, je moet je er ook goed bij voelen.

Tip: Filmsterren op de rode loper hebben vaak de mooiste (opgestoken) kapsels. Gebruik deze als inspiratie en neem je favoriete voorbeelden uit de bladen mee naar je kapper!

Tip: Wil je een bruidskapsel dat vol oogt maar heb je weinig of dun haar van jezelf? Gebruik dan extensions of haarstukken. Tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden en je krijgt er een mooie volle bos haar van!

Tip: Ben je van plan je coupe drastisch te veranderen voor je bruiloft? Doe dit dan minstens een paar maanden van tevoren, zodat je eventueel nog in kunt grijpen mocht de kleur of het model toch nét iets anders uitpakken dan je had gedacht.

Tip: Kies niet voor los haar als je het eigenlijk nooit los draagt, dan zit het alleen maar in de weg de hele dag. Of je veegt het achter je oor en dat doet het kapsel vaak geen recht.

Tip: Begin de zoektocht naar jouw droomkapsel in onze fotodatabase. Hier vind je tientalle foto’s van allerlei soorten bruidkapsels.

Style je familie!

Veel kappers bieden ook de mogelijkheid om naast jouw bruidskapsel, de kapsels van bijvoorbeeld je zussen en moeder te verzorgen. Informeer hiernaar, mocht daar interesse voor zijn. Uiteraard moet je dan op de dag zelf meer tijd inplannen voor de kapper en rekening houden met hogere kosten.

Op de dag zelf

Dan is het zover. Je trouwdag is aangebroken. Je begint de dag met de kapper en visagist. In veruit de meeste gevallen komt de kapper bij je thuis, compleet uitgerust met carmen-set, föhn, borstels en stylingprducten. Trek er minstens een uur voor uit. En vergeet de reistijd niet wanneer je zélf naar de kapper toe gaat.

De kapper styled je haar als het goed is zo, dat het de hele dag blijft zitten. Natuurlijk kan er altijd wel een plukje hier of daar losraken, maar in principe is het kapsel gedurende de hele dag overal tegen bestand.

Je zou ook kunnen overwegen de kapper vóór het feest nog even langs te laten komen op de feestlocatie om je kapsel ‘bij te werken’. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je overdag een hoed of sluier draagt en ’s avonds niet. Of wanneer je ’s avonds een totaal ander kapsel wilt dan overdag.

Tip: De kapper zal je bruidskapsel altijd stylen vóórdat je de jurk aantrekt, zorg daarom dat je kleding draagt die makkelijk weer uit kan zonder je kapsel te beschadigen, bijvoorbeeld een badjas of vestje.

Tip: Ga overdag voor een mooie, elegante opgestoken coupe en verras iedereen ’s avonds met een spetterend los kapsel (bijvoorbeeld met krullen)!

Kosten kapper

De tarieven voor bruidskapsels kunnen enorm verschillen en zijn vaak afhankelijk van de exclusiviteit van een salon.

Wellicht heb je een handige kennis, vriendin of familielid dat aanbiedt om jouw bruidskapsel gratis te stylen? Bedenk dan goed of je dit wel wilt.

Het is natuurlijk handig en goedkoper, maar het is vaak ook lastiger om duidelijk te zijn tegen iemand die je goed kent. Wat zeg je bijvoorbeeld als je niet tevreden bent, maar iemand ook niet wil kwetsen? Denk hier goed over na. Maar als jullie wel helemaal op één lijn zitten wat betreft het bruidskapsel, kunnen wij alleen maar zeggen: doen!

Accessoires voor in het haar

Accessoires kunnen je kapsel enorm opleuken en feestelijk maken. Aanraders zijn:

  • Speldjes met applicaties zoals parels of strasssteentjes
  • Curleys met allerlei soorten steentjes
  • Haarband (maar dan niet van die ouderwetse)
  • Tiara (voor een ultiem prinsessengevoel!)
  • (Verse) bloemen
  • Strikjes of linten

Zorg er in elk geval voor dat de accessoires perfect bij je jurk passen en hou het simpel en stijlvol. De kapper kan accessoires bijna altijd mooi in je kapsel verwerken.

Tip: Vraag je bloemist enkele bloemen die ook in je bruidsboeket terugkomen apart te leveren zodat je deze in je bruidskapsel kunt verwerken. Roosjes zijn bijvoorbeeld erg geschikt. De kapper weet hier wel raad mee!

Haarverzorging

Het is belangrijk je haar goed te verzorgen in de periode voorafgaand aan je huwelijk, zodat je haar in goede conditie is op jouw grote dag. Je kunt al maanden van tevoren beginnen met het slikken van vitamine B, hier krijg je gezond en glanzend haar van. Ook het gebruik van goede haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype, zoals een goede shampoo, conditioner en een haarmaskertje op zijn tijd, zal hier aan bijdragen. Vraag advies aan je kapper.

Ter inspiratie: foto’s van alle mogelijke bruidskapsels .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here