trouwkapsels

Natuurlijk zal de kapper jou persoonlijk advies geven over welk trouwkapsel mooi staat bij jouw gezicht, maar het is fijn om alvast wat richtlijnen te hebben. Daarom vind je in dit artikel de Do’s en Don’ts voor elke vorm gezicht:

Ovaal gezicht

Bij een ovale vorm komt de lengte van het gezicht ongeveer overeen met anderhalf maal de breedte. De breedte bij de kaken is maar iets smaller dan de slapen, en de haarlijn loopt iets rond. Bij een ovaal gezicht is het gemakkelijk om een kapsel te kiezen. Veel verschillende stijlen zullen het goed doen.

Do’s: Kies een trouwkapsel dat je gezicht vrijlaat, zodat de vorm van je gezicht op zijn best uitkomt. Zowel opgestoken als los is mooi.

Dont’s: Kies niet voor een grote knot of bol bovenop het hoofd, hier gaat je gezicht lang van lijken. Een trouwkapsel waarbij de haren teveel over je gezicht vallen is ook af te raden, hierdoor kan het gezicht te rond gaan lijken.

Langwerpig/rechthoekig gezicht

Bij een langwerpige gezichtsvorm is de vorm lang en smal de breedte bij het voorhoofd is ongeveer even breed onder de jukbeenderen. Er is wel vaak sprake van een smalle kin of een hoog voorhoofd.

Do’s: Een opgestoken trouwkapsel met een brede knot of bol achter op het hoofd zal meer breedte geven. Als je je haar opsteekt, doe dat dan met een scheiding aan de zijkant. Een half lang los kapsel met laagjes die in het gezicht vallen staat ook mooi.

Dont’s: Kies niet voor los haar, je gezicht lijkt hierdoor nog langer. Kies ook niet voor een grote knot of bol bovenop het hoofd, dit heeft hetzelfde effect.

Rond gezicht

Bij een rond gezicht heb je een vol gezicht waarbij de lengte en de breedte elkaar niet veel ontlopen. Met een vrij ronde kin en ronde haarlijn. Je gezicht is op zijn breedst bij de wangen/oren.

Do’s: Opgestoken haar met het accent hoog achter op het hoofd zal het minder rond doen lijken. Kapsels die uitwaaieren naar buiten staan ook mooi.

Dont’s: Opgestoken trouwkapsels die volume rond de oren brengen zijn minder geschikt.

Vierkant gezicht

Een vierkante gezichtsvorm kenmerkt zich door een rechte zware kaaklijn en een rechte haarlijn. Verder is het gezicht ook vaak even breed als lang.

Do’s: Opgestoken kapsels met korte speelse plukken en schuine pony’s staan mooi en maken het gezicht minder vierkant.

Dont’s: Strakke trouwkapsels en rechte pony’s staan niet mooi, deze maken het gezicht alleen maar meer vierkant.

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht is breed bij de slapen/jukbeenderen, is smaller bij de kaken en loopt nog smaller naar een smalle, puntige kin.

Do’s: Bij een hartvormig gezicht ligt de aandacht op je jukbeenderen en ogen. Een kapsel op kinlengte is goed, bijvoorkeur, met een slag of krul. Een pony die je naar de zijkanten laat vallen is ook goed. Als je een langer trouwkapsel wilt, kies dan voor lange golvende lagen die langs je jukbeenderen liggen.

Dont’s: Recht afgeknipte pony en kapsels die de aandacht leggen op de bovenkant van het gezicht, zodat de onderkant te smal lijkt zijn af te raden.

Peervormig gezicht

Een peervormig gezicht heeft de vorm van een omgekeerd driehoek, met een smal voorhoofd en een brede kin.

Do’s: Een opgestoken kapsel met een grote haardos boven op het hoofd creëert symmetrie ten opzichte van de brede kaaklijn. En een ruige bos haar flatteert een peervormig gezicht.

Dont’s: Plukken haar die in het gezicht vallen zijn af te raden omdat ze de bredere wangen accentueren.

Bedenk naast alle bovenstaande Do’s en Dont’s welke onderdelen van je gezicht je graag wilt accentueren. Met een pony leg je bijvoorbeeld de nadruk op je ogen. Leg je liever het accent op je neus of mond? Draag dan je haar juist uit je gezicht en voorhoofd.

Bedenk ook of je je hals juist wilt accentueren of liever wil camoufleren. In het eerste geval is opgestoken haar mooi, je hals lijkt hier namelijk langer door. In het tweede geval zal los haar mooier staan.

Hetzelfde geldt voor de rug: wil je deze juist accentueren, steek je haar dan op. Wil je de rug liever camoufleren, draag je haar dan (half)los.

Tip: Weet je niet zo 1,2,3 wat voor vorm gezicht jij precies hebt? Zo kom je erachter: kam je (liefst natte) haar naar achter, zodat al je haar uit je gezicht verdwenen is. Ga dan voor een spiegel met goede belichting staan en schets de contouren met bijvoorbeeld een köhlpotlood op de spiegel. Vergelijk de vorm daarna met de omschreven vormen op deze site. Zo weet je meteen welke kapsels bij je passen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here