bruiloft dj

Tijdens veel feesten is er wel iets aan te merken op de muziek. De muziek stond te hard, het was niet je muziekstijl of de zangeres zong vals. Vermijd de volgende valkuilen en voorkom irritaties bij je gasten!

Fout 1: vergeten naar de geluidsrestricties te vragen

Vraag altijd of er regels of restricties aan de geluidssterkte zijn gebonden. Op sommige locaties mag het geluid niet harder zijn dan een bepaald aantal decibel. Er bestaan ook locaties waar na een bepaalde tijd geen muziek meer gedraaid mag worden. Je wilt natuurlijk niet dat je feest vroegtijdig afgebroken wordt.

Fout 2: de DJ niet ontmoet tot de huwelijksdag

Een face-to-face ontmoeting is de beste manier om te beslissen of een DJ voldoende kwaliteit bezit en of het de DJ is die bij jullie past. Het is belangrijk om een persoonlijke klik te hebben met de DJ en dat het de persoon is die jullie een geweldige dag kan bezorgen.

Fout 3: een te kleine dansvloer

Als er geen ruimte is om te bewegen, kan dansen op de dansvloer een nachtmerrie zijn. Iedereen botst tegen elkaar aan, glazen breken en drankjes worden verspild. Meer ruimte nodigt de gasten uit om te gaan dansen!

Fout 4: één soort muziek draaien

Te veel van hetzelfde is te veel van het goede als het over muziek gaat! Op een bruiloft zijn vaak mensen van verschillende leeftijden. Wissel van muziek en iedereen is tevreden.

Fout 5: vergeten een niet-spelen lijst te maken

Het laatste wat je tijdens je bruiloft wilt horen is een lied dat je herinnert aan je ex! Maak een lijst van nummers die absoluut niet gespeeld mogen worden en geef deze aan de DJ of band.

Fout 6: te veel nummers aanvragen

DJ’s draaien ongeveer 12 tot 15 nummers per uur. Voor een feest dat 4 uur duurt kan je ongeveer 60 nummers uitkiezen. Het is goed om bijvoorbeeld een lijst van 25 nummers op te stellen, de overige nummers laat je de DJ bepalen. Hij kan zelf nummers kiezen of verzoeknummers van de gasten draaien.

Fout 7: een te lang nummer kiezen

Je hebt van die nummers die wel 10 minuten duren. De meeste gasten zijn na 3 minuten toe aan afwisseling. Natuurlijk kan er af en toe een nummer tussen zitten van 5 minuten maar 10 minuten is wel erg lang!

Fout 8: geen aandacht voor de sfeer van het feest

Als de gasten al een receptie en een diner hebben gehad hebben ze waarschijnlijk behoefte aan een rustig praat en drink momentje. Probeer op deze momenten niet iedereen op de dansvloer te krijgen. Voor een meer actieve sfeer kort je de receptie in en serveer je bijvoorbeeld hapjes. De gasten zitten niet zo vol en hebben meer energie over om te feesten!

Fout 9: te veel onbekende nummers

Jij houdt van allerlei soorten muziek, de gasten misschien niet. Ze gaan naar een bruiloft en verwachten muziek te horen die ze kennen en waarop ze kunnen dansen. Onthoud de volgende regel: 90% van de muziek die wordt gespeeld moet bij 90% van de gasten bekend zijn!

Fout 10: niet goed kortsluiten met de DJ

Ben er zeker van dat de DJ waarmee je gesproken hebt ook de DJ is die op je feest komt draaien. Veel grotere bedrijven hebben meerdere DJs in dienst en draaien op meerdere evenementen tegelijk. Vraag daarom altijd naar de DJ die op jouw feest komt draaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here