timinig openingsdans

Veel bruidsparen hebben een voorkeur voor de openingsdans aan het begin van het feest. Dan is het maar gebeurd en kan iedereen lekker los op de dansvloer, is vaak de gedachte. Toch is dit volgens ons niet aan te raden.

De praktijk leert namelijk dat gasten altijd eerst even binnen willen komen op een feest: mensen gedag zeggen, beetje kletsen, wat drinken, beetje rondkijken. En wanneer de openingsdans dan te vroeg komt, kan het zijn dat het eindigt in een grote anticlimax doordat niemand daarna de dansvloer betreedt.

Een beter moment voor de openingsdans is zo’n uur of anderhalf na aanvang van het feest. Alle gasten zijn dan al ruimschoots gearriveerd en de eerste drankjes zijn achter de kiezen. Dit is een perfect moment om de dansvloer te openen, daarna kan het dak eraf!

Maak echt een momentje van de openingsdans en zorg dat alle gasten zich rondom de dansvloer verzamelen, op die manier is iedereen bij het ritueel betrokken en zal het dansfeest eerder op gang komen.

Tip: Meestal is de fotograaf al vertrokken op het moment dat de openingsdans plaatsvindt. Maar dit moment wil je natuurlijk wel op de gevoelige plaat vastleggen! Vraag daarom iemand om foto’s te maken en misschien ook iemand om te filmen. Het leukste is om dit vanuit verschillende hoeken te zien, zodat je ook ieders gezichtsexpressie terugziet.

Tip: Als je er zeker van wilt zijn dat mensen de dansvloer opgaan na de openingsdans, laat de DJ er dan meteen een opzwepend nummer ingooien om de stemming er goed in te krijgen. Sleep desnoods ook vrienden en vriendinnen gewoon de dansvloer op.

Tip: Zorg in de feestzaal voor een opstelling die uitnodigt tot dansen. Belangrijk is dat de dansvloer centraal ligt en geïntegreerd wordt in het feest. Je kunt dit bijvoorbeeld bereiken door hangtafels rondom de dansvloer te zetten, dit verkleint de afstand tot de dansvloer.

Tip: Maak de openingsdans niet te lang. Bij een traditionele ballad is 1½ minuut meer dan genoeg, daarna zal de aandacht van de gasten verslappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here