trouwen die kant op

Het imago van de ambtenaar van de burgerlijke stand is niet altijd even positief, bijna iedereen heeft in zijn geheugen wel een voorbeeld van een huwelijksvoltrekking waarvan je tenen krom gingen staan.

Zeker in gemeentes waar je niet zelf de BABS kunt kiezen, kan een freelance BABS uitkomst bieden.

Een freelance BABS is een ambtenaar van de burgerlijke stand, die op de locatie van jullie keuze het huwelijk voltrekt. Hij of zij is gespecialiseerd in het schrijven en voordragen van persoonlijke toespraken en gaat uitgebreid met jullie in gesprek over jullie wensen. De freelance BABS staat daarom garant voor een unieke, persoonlijke en intieme huwelijksceremonie op maat, die jullie een leven lang bij zal blijven.

In principe is het mogelijk een freelance BABS uit een andere gemeente in te schakelen. Als trouwambtenaar is het mogelijk om voor een dag beëdigd te worden in een andere gemeente zodat hij of zij jullie officieel in de echt kan verbinden. Niet alle gemeentes zullen dit echter toestaan. Wanneer de gemeente hier niet aan meewerkt, kunnen jullie ervoor kiezen een ambtenaar uit de gemeente het officiële gedeelte te laten verzorgen, dit neemt vaak niet meer dan 5 minuten in beslag. Een freelance BABS, jullie persoonlijke ambtenaar, kan daar omheen dan de huwelijkssluiting alle tijd en aandacht geven.

Naast het inschakelen van een persoonlijke trouwambtenaar kunnen jullie er ook voor kiezen de huwelijksplechtigheid op een voor jullie speciale locatie plaats te laten vinden. Als de gemeente meewerkt, kunnen deze plekken eenmalig worden aangewezen als dependance van het gemeentehuis en mogen jullie daar trouwen. Als dit niet het geval is, kunnen jullie ervoor kiezen het zakelijk gedeelte van het burgerlijk huwelijk van tevoren te regelen (bijvoorbeeld op een dag en tijdstip dat je gratis kunt trouwen) en de huwelijksvoltrekking onder leiding van jullie persoonlijke trouwambtenaar daarna plaats te laten vinden.

De bekendste freelance BABS van ons land is ongetwijfeld Imca Marina. Maar er zijn tal van goede freelance trouwambtenaren die van jullie voltrekking een unieke gebeurtenis kunnen maken. Bezoek de websites van deze ambtenaren om te kijken of de stijl en aanpak jullie aanspreekt.

Ter inspiratie: foto’s van de freelance BABS.

Tip: Wil je in het buitenland trouwen, maar geef je de voorkeur aan een Nederlandse trouwambtenaar? Een aantal freelance BABS-en reist zelfs met jullie mee! Bespreek de mogelijkheden. Lees ook de special trouwen in het buitenland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here