trouwkostuum

Als het goed is, koop je maar één keer in je leven een trouwkostuum. Dus doe het dan ook goed. Waar je op moet letten bij het uitzoeken van je trouwkleding, lees je in dit hoofdstuk.

Afstemming

Officieel stemt de bruidegom zijn kleding af op de kleding van de bruid. En hoewel trouwkleding voor mannen een veel prominentere rol heeft gekregen, is dit nog steeds het uitgangspunt.

Het is natuurlijk belangrijk dat jullie op de grote dag qua stijl en kleuren een mooi plaatje vormen samen. Het is daarom handig als de vrouw mee gaat bij het uitzoeken van het trouwkostuum. Wanneer je liever geheim houdt wat je draagt, neem dan iemand mee die de jurk van je aanstaande kent, zoals de (schoon)vader of moeder of een (schoon)zus. Meteen handig voor advies!

Perfecte pasvorm

Wat voor trouwkleding de bruidegom ook draagt, het is van belang dat het trouwkostuum perfect zit. Zorg voor voldoende ruimte op de schouders, maar niet overdadig. Het moet goed aansluiten. Het jasje mag niet wijken aan de bovenzijde ter hoogte van de kraag. De mouwen moeten op de juiste lengte zijn. Dit kun je controleren door het jasje te sluiten en je armen vooruit te steken. Het einde van de mouw moet op de pols vallen.

Om een perfecte pasvorm te garanderen, kiezen steeds meer bruidegommen voor een maatpak. Een maatpak wordt helemaal gesneden op jouw lichaam en zit daardoor als gegoten.

Een ander voordeel van een maatpak is dat je het precies naar je eigen wensen kunt laten maken. Qua stijl, kleuren, materialen en vormgeving.

Tip: Neem een stukje stof van de bruidsjurk mee bij het uitzoeken van je trouwkostuum, dan weet je tenminste zeker dat je de juiste kleur te pakken hebt. Je zult er namelijk versteld van staan hoeveel verschillende variaties ‘rood’ er zijn, om nog maar niet te spreken van de verschillende soorten ‘wit’.

Gespecialiseerde trouwmodezaken

Laat je bij het uitzoeken van je trouwkostuum adviseren door specialisten. Er bestaan in Nederland tal van zaken gespecialiseerd in trouwkleding voor heren. Voor die ene keer in je leven dat je gaat trouwen mag je best uitpakken, ga dus niet naar de winkel op de hoek, neem ruim de tijd en kijk niet op een paar centen. Bezuinig ook niet op accessoires, deze details maken het geheel juist helemaal af.

Schoenen

Wanneer het trouwpak uitgezocht en besteld is, vergeet dan de bijpassende schoenen niet. Zorg dat de schoenen qua model, kleur en materiaal bij het trouwkostuum passen. Laat je ook hier goed adviseren.

Ter inspiratie: foto’s van trouwkostuums

Tip: Loop je trouwschoenen ruim van tevoren in, zodat je niet met zere voeten zit te kijken op de grote dag. Poets de schoenen voor de bruiloft zodat ze er nog wel als nieuw uitzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here