dresscode bruiloft

Wanneer jullie de bruiloft een bepaald thema meegeven of jullie hebben een bepaalde dresscode in gedachte, vermeld dit dan op de uitnodiging. Een dresscode voorkomt sowieso dat gasten underdressed of juist zwaar overdressed komen. In dit artikel vind je de meest voorkomende dresscodes op een rijtje.

De meest voorkomende dresscodes zijn:

Black Tie (zwarte strik, cravate noit, toilette de petit soir, tuxedo of diner coat)
De heren dragen een smoking met een zwarte strik. Dames dragen een cocktailjurk of een lange avondjurk.

White tie (witte strik, cravate blanche, tenue de soiree, of toilette de grand soir)
De heren dragen een rokkostuum met een witte strik en een vest van wit pique of een gala- uniform. De dames dragen een feestelijke avondjurk, met groot decolleté, officieel horen daar handschoenen bij. Voor zowel heren als dames geldt dat er geen horloge mag worden gedragen.

Avondkleding (tenue de soiree)
De heren dragen een kostuum of smoking. De dames dragen een lange of kortere avondjurk.

Stadskleding (tenue de ville of lounge suit)
De heren dragen een driedelig pak in de kleur blauw of grijs. De dames dragen een mantelpak of broekpak met daarbij een hoed.

Informeel
De heren dragen een broek in combinatie met een blazer. De dames dragen verzorgde informele kleding. Bijvoorbeeld een jurk of pakje of broekpak.

Casual (sport habille)
Voor zowel voor dames als de heren geldt dat zij goed verzorgde kleding dragen, verder zijn er geen voorschriften.

Dress to impress
Hiermee laat je het aan de gasten over wat zij zullen dragen, maar geef je wel aan dat feestelijke, uitbundige kleding gewenst is. Iedereen kan zich helemaal laten gaan!

Maar misschien hebben jullie wel hele andere ideeën over een dresscode. Zo kun je bijvoorbeeld iedereen in eenzelfde kleur laten komen, dit geeft een enorm mooi plaatje voor de foto’s of wat dacht je van een Hollywood dresscode? Bedenk wel of gasten zich prettig zullen voelen in de door jullie gekozen dresscode.

Ter inspiratie: foto’s van trouwkostuums

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here