koets trouwen

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te huur: oldtimers, sportwagens, Hummers, limousines, koetsen, tuctuc’s, huifkarren, Vespa’s en zelfs helicopters voor de welvermogenden onder ons. Ga voor trouwvervoer in stijl dan ook op onderzoek uit!

Kijk en vergelijk en ga niet voor het eerste beste voertuig dat je tegenkomt. Wanneer je weet wat er te krijgen is, kun je vaak ook beter onderhandelen. Dit kan je een hoop geld schelen. Probeer ook altijd eerst een proefrit te maken, niet alleen erg leuk, maar ook erg handig. Wat je uiteindelijk ook kiest, bedenk altijd of het voertuig praktisch is bijvoorbeeld bij het in- en uitstappen, vooral bij een flinke bruidsjurk is dit geen overbodige luxe. Boek trouwvervoer altijd ruim van tevoren want populaire voertuigen zijn snel weg.

Tip: Auto’s zijn ‘Toys For Boys’! Laat het kiezen van het trouwvervoer daarom lekker aan manlief over. Dit is waarschijnlijk een van de weinige voorbereidingsactiviteiten waar hij ├ęcht warm voor loopt.

Eigen auto?

Wanneer je budget net iets te krap is voor een luxe trouwauto, kan je ook overwegen je eigen auto te gebruiken. Met een mooi bloemstuk kan deze er al heel anders uit zien. Kijk ook eens of je niemand in je omgeving kent met een mooie auto. Als je het lief vraagt mag je deze vast wel een dagje (inclusief chauffeur?) lenen. Bij het gebruik van een eigen of geleende auto is het verstandig de auto nog even goed na te lopen van te voren. Autopech kan flink wat roet in het eten gooien! Zorg er ook voor dat de auto netjes gepoetst is.

Koets?

Het is een romantisch plaatje: Jij en je lief in een sprookjesachtige trouwkoets, voortgetrokken door 2 of meer statig stappende paarden. Wat zullen jullie bekijks hebben!

Het plaatje is alleen een stuk minder leuk wanneer het koud is of regent. Een trouwkoets is daarom vooral geschikt voor de zomer.

Bedenk je ook dat een koets een stuk minder snel is dan een auto. Je hebt dus meer tijd nodig om van A naar B te komen. Een trouwkoets is daarom vooral leuk als de locaties waar jullie huwelijk zich afspeelt dicht bij elkaar liggen.

Wel of geen chauffeur

De meeste luxe trouwauto’s zijn enkel te huren inclusief chauffeur. Dit maakt het misschien wat duurder, maar biedt vele voordelen. Zo hoeven jullie je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over vervoer en verkeer op deze toch al spannende dag en kunnen jullie ook gerust een paar borrels drinken. Daarnaast loop je ook geen risico voor eventuele schade aan de trouwauto.

Een chauffeur gaat aan het einde van de huwelijksdag meestal wel naar huis, dus vervoer vanaf het feest is iets wat je dan alsnog moet regelen.

Check, check, dubbel check

Je hebt je trouwvervoer gevonden en kan niet wachten om er mee naar het gemeentehuis gereden te worden. Vergeet in je enthousiasme niet de kleine lettertjes van de huurovereenkomst te lezen. Wie is er verantwoordelijk als de auto beschadigd wordt? Hoe is de auto verzekerd? Wanneer moet de auto weer terug zijn? En rekent het bedrijf extra voor het aantal gereden kilometers en de verbruikte benzine? Deze voorwaarden kunnen per bedrijf sterk verschillen en dienen dan ook goed gecontroleerd te worden.

Ter inspiratie: foto’s van trouwvervoer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here