trouwfilm

De videoreportage van jullie huwelijk kan de videograaf in verschillende stijlen filmen. Van de Documentatie stijl tot de stijl die in bekende films wordt gebruikt. Alles is mogelijk.

Documentatie stijl

Een bruidsreportage in deze stijl wordt gefilmd als een documentaire. Deze film documenteert jullie bruiloft. De stijl waarin de reportage wordt bewerkt maakt jullie reportage tot een gepolijste documentaire.

Filmische stijl

Deze term verwijst naar het maken van een film of video. In deze vorm van filmen speelt muziek een belangrijke rol. Er wordt ingespeeld op de emoties van de toeschouwers. Deze vorm van de huwelijksreportage wordt meestal in één bepaalde stijl gefilmd waarbij in tegenstelling tot de documentatiestijl de “Ohhhs…”, “Ahhs…” en “Wows…” je om de oren vliegen.

Verhaal vertellen

Deze stijl van de videoreportage wordt begeleid door vooraf, achteraf en tijdens de dag opgenomen geluiden en tekst die meestal worden ingesproken en gemaakt door de bruid en bruidegom. Deze teksten zorgen voor het verhaal en de emotie in de videoreportage. Aan de hand van de beelden en de geluiden wordt het verhaal van jullie dag verteld.

Korte reportage

Deze videoreportage wordt ingekort tot een korte reportage van minimaal 15 en maximaal 50 minuten. De ene videograaf hanteert een tijd van maximaal 60 minuten, terwijl de andere videograaf zich wel aan de maximale tijd zoals de WEVA Creative Excellence Awards die stelt, houdt.

Traditioneel

Huwelijksreportages die in de traditionele stijl worden gefilmd, zien er meer uit als een familie video. De film kan worden bewerkt maar meestal vinden er alleen kleine bewerkingen plaats waardoor de reportage de familie-uitstraling blijft behouden. De duur van deze video’s is meestal tussen de twee en drie uur. Soms zijn deze video’s zelfs nog langer.

Videoclip

Een relatief nieuwe stijl, die wel steeds vaker gebruikt word is de videoclip. De hele trouwdag wordt dan op een nummer gemonteerd. Soms word er zelfs speciaal voor geacteerd zodat het een parodie van de originele videoclip word.

De videograaf is niet gelimiteerd tot het inzetten van slechts één stijl. De verschillende stijlen kunnen ook in één video terugkomen.

Meer over de videograaf lees je in het artikel De trouwvideograaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here