aansnijden bruidstaart

Het aansnijden van de taart is een absoluut hoogtepunt van de dag. Maar hoe ‘horen’ jullie dit eigenlijk doen? En wat is een goed moment? Je leest het in dit artikel!

De bruid en bruidegom snijden de bruidstaart gezamenlijk aan, te beginnen in het midden van de onderste taart. De bruid hanteert het mes en de bruidegom heeft zijn hand over die van de bruid, zo snijden zij als teken van verbondenheid samen de taart aan. De bruidegom serveert vervolgens het eerste stukje taart aan de bruid. Na het aansnijden van het eerste stukje van de bruidstaart neemt het bedienend personeel deze rol over en zorgt voor de verdere verdeling van de taart.

Het moment van het aansnijden van de bruidstaart is afhankelijk van de dagindeling van de huwelijksdag. Vaak wordt de bruidstaart aan het begin van de receptie geserveerd, zodat alle receptiegasten van een stukje kunnen genieten. Maar de taart kan bijvoorbeeld ook als dessert dienen ter afsluiting van het diner. Het voordeel is dan dat het aansnijden van de taart een intieme plechtigheid is, met alleen familie en jullie beste vrienden er omheen.

Dit geldt ook als jullie de bruidstaart na de huwelijksvoltrekking of de eventuele kerkelijke inzegening aansnijden. Bijvoorbeeld als alle daggasten ’s middags op de feestlocatie arriveren.

Trek in elk geval voldoende tijd uit voor het aansnijden van de taart. Want voordat iedereen zich rond de taart verzameld heeft, eventueel de ouders nog een toost uitgebracht hebben en de fotograaf jullie én de taart uitgebreid gefotografeerd heeft, ben je zo een half uur verder.

Afhankelijk van jullie voorkeur en budget, kan de bruidstaart met koffie en thee of met champagne geserveerd worden. Kiezen jullie voor champagne, overweeg dan om een champagnetoren te maken waar van bovenaf champagne in gegoten wordt waardoor je een soort waterval krijgt. Een erg mooi en indrukwekkend gezicht! Enige voorzichtigheid is wel geboden.

Tip: Gebruik een met warm water afgespoeld mes voor het aansnijden van de taart. Dit voorkomt dat de taart aan het mes blijft plakken. Het personeel van de feestlocatie zal hier meestal wel aan denken, maar je kunt het van te voren natuurlijk ook nog even vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here