diverse bruidstaarten

De originele bruidstaart met chipolata is nogal machtig en niet iedereen houdt van marsepein. Daarom zijn banketbakkers door de jaren heen eindeloos geïnspireerd geraakt om andere bruidstaarten te maken. Het resultaat: eindeloze mogelijkheden!

Veel bruidstaarten worden tegenwoordig met een wat neutralere vulling als cake met room of kwark gemaakt of van zacht gebak, crème, bitterkoekjes, room en vruchten. In plaats van marsepein gebruiken bakkers vaak fondant. Dit is een suikerlaag die wat neutraler van smaak is. Maar dit zijn maar een paar opties. Tegenwoordig kan werkelijk alles! Ga dus vooral voor wat jullie zelf lekker vinden.

Er zijn banketbakkers die zich volledig toeleggen op het ontwerpen en maken van bruidstaarten. Zij kunnen de meest bijzondere bruidstaarten maken en kunnen aan vrijwel alle verzoeken van bruidsparen qua vorm, kleur, smaak en decoratie voldoen. Laat je bij het uitzoeken van de bruidstaart daarom inspireren door de stijl van de huwelijksdag, je favoriete kleur of hobby’s. Een bakker die een beetje creatief is, zal zelf ook leuke ideeën aan kunnen dragen voor de taarten.

Ga in elk geval ruim op tijd op zoek naar de perfecte taart, kijk eens op internet of bezoek banketbakkers bij jou in de buurt en vraag naar de mogelijkheden. Twee maanden van tevoren is een goed moment om de taart te bestellen.

Ter inspiratie: foto’s van allerlei soorten bruidstaarten.

Tip: Trouw je in de zomer? Serveer in plaats van een traditionele bruidstaart een grote ijstaart of een zomerbruidstaart met bijvoorbeeld verse aardbeien. Lekker!

Tip: Proef eerst een aantal verschillende smaken alvorens jullie voor een bepaalde taart kiezen, let ook op de machtigheid van de taart. Bij de meeste banketbakkers kan dit gratis. Geen vervelende voorbereidingsactiviteit dachten wij zo!

Tip: Zoek voordat jullie naar de banketbakker gaan alvast naar plaatjes van bruidstaarten die jullie mooi vinden, hiermee krijgt de bakker een beeld van wat jullie willen of kan hij eventueel een taart namaken.

Tip: Vraag de banketbakker of jullie foto’s mogen zien van taarten hij al gemaakt heeft, hier kan je uit opmaken of de stijl bij jullie past.

Tip: Kunnen jullie geen keuze maken over de smaak? Bij een taart met verschillende lagen kun je vaak verschillende smaken per laag kiezen!

Tip: Minder gebruikelijk, maar erg lekker: Een chocoladebruidstaart! Zeker wanneer de taart geserveerd wordt als dessert.

Tip: De hippe taarten van tegenwoordig hebben vaak onzichtbare (inwendige) plateaus, zodat het één grote taart met verschillende lagen lijkt. Vraag de banketbakker naar de mogelijkheden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here