grootte bruidstaart

Voor de grootte of hoogte van een bruidstaart wordt meestal uitgegaan van het aantal gasten. Over het algemeen houden banketbakkers de volgende richtlijnen aan:

  • Tot 20 personen: 2 etages
  • Tot 40 personen: 3 etages
  • Tot 55 personen: 4 etages
  • Tot 70 personen: 5 etages

Voor veel banketbakkers is een bruidstaart van zeven etages het maximum. Dat komt door de grootte van de standaard stellages die voor de taarten gebruikt worden. Er zijn echter gespecialiseerde banketbakkers die in opdracht bruidstaarten voor wel duizend gasten kunnen maken. En je hoeft natuurlijk niet voor een bruidstaart met etages te kiezen, een taart die uit één laag bestaat kan zo groot gemaakt worden als jullie willen.

Ter inspiratie: foto’s van allerlei soorten bruidstaarten.

Tip: Is het gezelschap te groot om iedereen een stuk van de bruidstaart te geven? Zorg dan voor een extra vierkant exemplaar van dezelfde samenstelling. De bediening kan de taart vanuit de keuken aan de overige gasten serveren.

Tip: Is het gezelschap te klein voor een spectaculaire bruidstaart met meerdere etages? Vraag dan aan de banketbakker of het mogelijk is één of twee kunstetages toe te voegen. Mooi voor het plaatje en vaak niet van echt te onderscheiden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here